Italia: și-a bătut soția până a leșinat, apoi a chemat polițiștii. „Veniți până n-o arunc pe fereastră”

Un bărbat român în vârstă de 37 de ani a fost arestat în noaptea de joi spre vineri, 3 aprilie 2020, de către polițiștii din orașul italian Verona, după ce s-a autodenunțat practic că-și bate soția și că are intenția să o arunce pe fereastră. Când au sosit la apartamentul cuplului, care este situat pe via Monte Ortigara, au găsit-o pe soția bărbatului dezbrăcată, aceasta fiind acoperită doar cu un cearceaf și prezentând mai multe vânătăi pe față.

Potrivit Verona Sera, totul a început când femeia se afla încă la muncă. Înainte să termine programul de lucru, bărbatul se pare că i-a trimis un mesaj prin care o avertiza să nu se mai întoarcă acasă și o amenința cu moartea. Femeia însă nu i-a dat crezare, dar când a ajuns în locuință soțul ei a început să o lovească atât cu pumnii, cât și cu picioarele, până când aceasta a leșinat.

Cel care a sunat apoi la 113 a fost tot soțul violent, cerându-le polițiștilor să intervină: „veniți până n-o arunc pe fereastră”, le-a spus acesta la telefon. Ajunși în scurt timp la locuința celor doi, agenții de poliție au găsit-o pe soția bărbatului, care tocmai își revenise dintr-o stare de leșin, acoperită doar cu un cearceaf și cu foarte multe vânătăi pe față. Nici prezența polițiștilor însă nu l-a oprit pe bărbatul român, aflat în stare de ebrietate, să o înjure și să o amenințe pe soția sa.

Din informațiile relatate de presa locală reiese că femeia are 40 de ani și rezultă ca fiind rezidentă în Cosenza (Calabria), dar cu domiciliul în Verona. Inițial, aceasta a refuzat orice tip de ajutor din partea forțelor de ordine, de frica bărbatului care continua să fie agresiv față de ea. Polițiștii au cerut însă intervenția unei alte patrule care l-a preluat pe bărbatul român și l-a condus la secție unde a fost identificat oficial ca fiind un cetățean român de 37 de ani cu inițialele L.S.M.

Între timp, doi vecini din aceeași clădire le-au spus polițiștilor că au auzit țipetele disperate ale femeii și zgomote provocate de obiecte sparte provenind din baia și dormitorul celor doi soți, confirmând totodată și faptul că l-au auzit pe bărbat spunând că ar avea de gând să-și arunce partenera de viață pe geam. Ulterior, soția bărbatului agresiv a prins curaj și le-a mărturisit agenților că nu este prima dată când trece printr-un astfel de episod violent cu soțul ei și a confirmat că acesta obișnuia să vină des beat acasă și să o lovească, dar că nu a găsit niciodată curajul să îl denunțe și nici măcar să meargă la spital pentru îngrijiri medicale, totul de frică să nu-l înfurie și mai tare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii au chemat apoi o ambulanță la fața locului care a dus-o pe femeia de 40 de ani la spital unde personalul medical a constatat că a suferit răni care se vor vindeca abia în 30 de zile. Soțul ei în schimb a rămas sub arest, acuzat fiind de violență domestică și vătămare corporală. Acesta se află acum închis în penitenciarul din Montorio, după ce un judecător pentru anchete preliminarii a confirmat în această dimineață că este nevoie ca românul violent să fie ținut sub arest.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.