Italia: Simona, românca trădată de cărările muntelui pe care îl credea prieten

Funeraliile româncei Simona Zodila, în vârstă de 46 de ani, care a decedat joi seară după ce a căzut într-o râpă pe Muntele Gireglio, se vor oficia luni, 27 mai, la biserica Sant’Agata din Montronio di Castiglione Intelvi, provincia Como din Lombardia.

Simona a alunecat în timp ce făcea o plimbare pe pantele abrupte, cu peisaje de vis, dar foarte periculoase din apropierea casei sale. Împreună cu ea și-a pierdut viața și câinele său. Cunoștea foarte bine zona respectivă, dar un pas greșit, un sol umed, plin de apă în urma ploilor căzute în ultimele zile, nu i-au mai lăsat Simonei nicio șansă de salvare. A alunecat aproape 100 de metri și și-a dat sufletul sub ochii împietriți de groază a-i mătușii sale cu care ieșise la plimbare.

Accidentul a avut loc pe platourile muntelui din zona «Cascine Reda» pe traseul panoramic care duce la Pigra.

Procuratura din Como, în urma examinărilor medico-legale, nu a considerat necesară efectuarea unei autopsii și a restituit corpul neînsuflețit membrilor familiei pentru înmormântare.

Simona Zodila lucra ca asistentă medicală la Clinica de Ortopedie din Lanzo. Colegii, îndurerați de dipariția cutremurătoare și neașteptată a Simonei, amintesc de profesionalismul și dăruirea ei la locul de muncă precum și simpatia de care dădea mereu dovadă. Vineri, 25 mai, întreaga unitate sanitară i-a dedicat un moment de reculegere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Multe mesaje de condoleanțe au fost transmise fiului său Andrei, soțului Adrian și la toți membrii familiei.