Italia: șofer amendat pentru că a înjurat de cele sfinte. Primise deja o amendă pentru altă încălcare a legii

Un șofer de curierat din orașul italian Genova s-a ales recent cu o amendă usturătoare de la agenții de la Poliția Locală după ce a înjurat de cele sfinte, frustrat că fusese amendat pentru o încălcare a Codului Rutier din Italia.

Potrivit ziarului La Repubblica, curierul parcase duba pe care o conducea într-o zonă din piazza Soziglia în care parcarea este interzisă chiar și pentru încărcarea sau descărcarea mărfurilor.

În ciuda faptului că a încercat să le explice polițiștilor că se afla în timpul serviciului și avea livrări de făcut, agenții nu au tolerat încălcarea și i-au aplicat o amendă de 197 de euro pentru parcare într-o zonă interzisă.

Supărat fără măsură pentru această pagubă, șoferului i-a scăpat o înjurătură cu voce tare către cele sfinte, o blasfemie, fără să-și imagineze că se va alege astfel cu încă o amendă.

Puțini știu, de fapt, chiar și în rândul italienilor, că articolul 724 din Codul Penal italian prevede amenzi în valoare de până la 309 euro pentru cine este prins că înjură de cele sfinte sau defăimează morții într-un loc public.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Oricine blasfemează, în mod public, cu invective sau cuvinte revoltătoare la adresa Divinității sau a Simbolurilor sau Persoanelor venerate în religia statului este pedepsit cu o amendă administrativă de la 51 la 309 euro. Aceeași sancțiune se aplică și celor care fac manifestare publică scandaloasă față de persoane defuncte”, scrie în lege.

Agenția de la Poliția Locală din Genova au decis așadar să-l amendeze pentru blasfemie pe șoferul de curierat cu suma de 103 euro, constrângându-l astfel ca următoarele înjurături să le exprime doar în sinea sa.