Italia: Șofer de TIR moldovean arestat, avea carte de identitate românească falsă și un mandat de arestare pe numele lui

Agenții de la Poliția Rutieră din provincia italiană Alessandria au arestat în cursul zilelor trecute un șofer de TIR care a prezentat polițiștilor o carte de identitate românească falsă. În urma verificărilor efectuate, forțele de ordine au descoperit nu numai că documentul era fals și el era de fapt un cetățean moldovean, dar pe numele său exista și un mandat de arestare emis de Curtea de Apel din Chișinău.

Șoferul, cu inițialele M.I. și în vârstă de 36 de ani, a fost oprit de polițiști în timpul unui control de rutină în apropierea ieșirii Casteggio de pe autostrada A21, când se afla la volanul unui automarfar, scrie ziarul local Il Piccolo. În urma verificării documentelor, agenții de poliție au rămas cu unele suspiciuni în ceea ce privește cartea sa de identitate eliberată în România, motiv pentru care l-au condus la secție pentru verificări detaliate.

Suspiciunile polițiștilor au fost fondate, deoarece în urma verificărilor efectuate asupra documentului de identitate au descoperit că acesta era fals, iar bărbatul în cauză nu este cetățean român, ci moldovean. În plus, Curtea de Apel din Chișinău a emis pe numele lui un mandat internațional de arestare, acesta fiind condamnat în Republica Moldova pentru fapte de corupție. În același timp, bărbatul s-a ales și cu un denunț din partea polițiștilor italieni pentru posesie de documente de identitate false, conform art. 487 bis, punctul 2, din Codul Penal italian.

Șoferul moldovean a fost astfel condus de forțele de ordine în penitenciarul din Voghera, Pavia, pentru a fi extrădat sau, la cererea sa, pentru a-și ispăși pedeapsa în Italia.