Italia: Șofer român, mașina confiscată și amendă de 1.112 euro, circula neregulamentar cu numere de înmatriculare românești

Un șofer român în vârstă de 30 de ani a primit o amendă de 1.112 euro pe raza orașului Ravenna din nordul Italiei pentru că nu a respectat regulamentările Codului stradal italian în ce privește circulația autoturismelor înmatriculate în străinătate.

Oprit de agenții de la Poliția Rutieră din Ravenna (Emilia Romagna) marți, 4 decembrie, pe strada Battuzzi, în timp ce se afla la volanul unui Opel Astra cu numere de înmatriculare din România, conaționalul nostru a prezentat imediat documentele dar nu erau toate în ordine conform legii, informează Corriere. Drept urmare, pe lângă faptul că certificatul de înmatriculare i-a fost confiscat și i-a fost pus sechestru pe mașină, șoferul român a primit și o amendă de 1.112 de euro. Sumă pe care tânărul a plătit-o pe loc, în numerar, agenților municipali.

O alegere neobișnuită, surprinzătoare, pentru autoritățile italiene dar care consideră că astfel șoferul român a evitat orice conflict cu agenția fiscală din această țară.

În urma controlului polițiștilor s-a constatat că românul nu a respectat prevederile articolelor 93 și 132 din codul italian de circulație rutieră în legătură cu documentele de circulație a vehiculelor înmatriculate în străinătate. I-a fost reținut certificatul de înmatriculare, pus sub sechestru autoturismul și obligat la plata sancțiunilor administrative în valoare de 1.112 euro. În eventualitatea săvârșirii unei noi încălcări a codului stradal italian, ar fi în pericol de a primi și sancțiuni mai grave, scrie sursa citată.

- Continuarea articolului după publicitate -

Articolul 93 din Codul rutier italian, la articolul 1 bis prevede conform ultimelor modificări:
„Este interzis cetățenilor care au stabilită reședința în Italia de peste 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate.”

 

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos