Italia: Șofer român, mașina confiscată și amendă de 1.112 euro, circula neregulamentar cu numere de înmatriculare românești

Un șofer român în vârstă de 30 de ani a primit o amendă de 1.112 euro pe raza orașului Ravenna din nordul Italiei pentru că nu a respectat regulamentările Codului stradal italian în ce privește circulația autoturismelor înmatriculate în străinătate.

Oprit de agenții de la Poliția Rutieră din Ravenna (Emilia Romagna) marți, 4 decembrie, pe strada Battuzzi, în timp ce se afla la volanul unui Opel Astra cu numere de înmatriculare din România, conaționalul nostru a prezentat imediat documentele dar nu erau toate în ordine conform legii, informează Corriere. Drept urmare, pe lângă faptul că certificatul de înmatriculare i-a fost confiscat și i-a fost pus sechestru pe mașină, șoferul român a primit și o amendă de 1.112 de euro. Sumă pe care tânărul a plătit-o pe loc, în numerar, agenților municipali.

O alegere neobișnuită, surprinzătoare, pentru autoritățile italiene dar care consideră că astfel șoferul român a evitat orice conflict cu agenția fiscală din această țară.

În urma controlului polițiștilor s-a constatat că românul nu a respectat prevederile articolelor 93 și 132 din codul italian de circulație rutieră în legătură cu documentele de circulație a vehiculelor înmatriculate în străinătate. I-a fost reținut certificatul de înmatriculare, pus sub sechestru autoturismul și obligat la plata sancțiunilor administrative în valoare de 1.112 euro. În eventualitatea săvârșirii unei noi încălcări a codului stradal italian, ar fi în pericol de a primi și sancțiuni mai grave, scrie sursa citată.

Articolul 93 din Codul rutier italian, la articolul 1 bis prevede conform ultimelor modificări:
„Este interzis cetățenilor care au stabilită reședința în Italia de peste 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI