Italia: Șofer român de camion prins la furat motorină într-o parcare din Padova

Un șofer român de camion a fost surprins pe 4 decembrie, când, împreună cu un complice, tot român, furau motorină din rezervorul unui alt camion oprit într-o parcare din zona industrială a orașului Padova, din nordul Italiei. Șoferul a profitat de oprirea nocturnă pentru a transfera sute de litri de combustibil în camionul său. Cei doi au fost surprinși de o patrulă a poliției și arestați după ce au încercat să fugă, relatează Padova Oggi.

Furturile de combustibil din rezervoarele autovehiculelor reprezintă o problemă cu care se confruntă în mod repetat camioanele parcate noaptea în zona industrială din Padova. În ultimele zile au fost raportate mai multe incidente, determinând ofițerii de poliție să intensifice patrulele. În cursul unui asemenea raid, efectuat de agenții din Padova, aceștia au observat în zona străzii Messico un tânăr care le-a atras imediat atenția. Băiatul, un român în vârstă de 22 de ani, cu o glugă sub care încerca să își ascundă fața, stătea de pază și abia a văzut mașina poliției a luat-o la fugă. Polițiștii au cerut întăriri, iar o altă patrulă l-a interceptat și blocat pe român în zona străzii Olanda.

Între timp, agenții l-au descoperit pe celălalt infractor, șofer român în vârstă de 28 de ani care, cu ajutorul unui furtun, transfera combustibilul din rezervorul camionului parcat în camionul său. În puține minute, reușise să transfere 300 de litri, spărgând lacătul care încerca să protejeze rezervorul. Și cel de-al doilea român a încercat să scape de poliție, dar fuga sa s-a încheiat doar după câțiva metri.

Cei doi români, reținuți de poliție și identificați, au fost arestați pentru furt. Combustibilul sustras a fost returnat proprietarului companiei camionului parcat. Investigațiile continuă, anchetatorii verifică dacă cei doi sunt responsabili și pentru alte incidente similare.