Italia: Un șofer român a intrat cu TIR-ul în bucătăria unei case. „Am crezut că e cutremur”

Doi italieni, mamă și fiu, domiciliați în Molinello di Roncoferraro, provincia Mantova, din Lombardia, au trecut printr-o spaimă teribilă în dimineața de marți, 21 februarie, când un TIR condus de un șofer român a intrat în zidul locuinței lor. „Ne-am speriat cumplit, am crezut că e cutremur”, au declarat cei doi, precum și vecinii treziți de zgomotul puternic produs de impact.

Conform Gazzetta di Mantova, un șofer român rezident la Nogara (Veneto), angajat al unei firme de transport din Oglio Po, a pierdut controlul volanului probabil din cauza ceții și s-a izbit cu camionul de peretele locuinței, în spatele căruia se afla din fericire bucătăria.

Un șofer român din Italia a intrat cu TIR-ul în bucătăria unei case. „Am crezut că e cutremur”. Sursa foto: Gazzetta di Mantova

Casa are dormitoarele la etaj, unde în acel moment dormeau Cristiano Bassi și mama sa.

Impactul TIR-ului cu zidul a provocat multă panică, atât pentru locatarii casei respective, cât și pentru vecinii treziți în zorii zilei de zgomotul puternic. „Am crezut că e cutremur, ne-am speriat cumplit!”, au declarat aceștia.

De asemenea, este de la sine înțeles haosul pe care accidentul l-a provocat în interiorul casei. Camera s-a umplut de moloz, mobilierul făcut bucăți, toată vesela spartă și țevile de la sistemul de încălzire distruse.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Un șofer român din Italia a intrat cu TIR-ul în bucătăria unei case. „Am crezut că e cutremur”. Sursa foto: Gazzetta di Mantova

„Dacă n-ar fi fost balustrada, care a amortizat puțin impactul, camionul ar fi doborât totul și probabil că noi n-am mai fi fost acum aici să vorbim despre asta”, a spus Cristiano Bassi, proprietarul casei respective.

Clădirea a fost declarată pentru moment nelocuibilă, pagubele fiind considerabile.

La locul accidentului s-au prezentat polițiștii rutieri, pompierii și agenții Poliției Locale din Roncoferraro. Un tractor a fost cuplat la cabina camionului și l-a extras din peretele clădirii.

Tronsonul de stradă pe care s-a produs accidentul este recunoscut drept unul dintre cele mai periculoase din întreaga zonă, în acel loc înregistrându-se mai multe accidente de-a lungul timpului. Video mai jos: