Italia: șofer român pe TIR păgubit de hoți în timp ce se odihnea. I-au furat o borsetă cu 450 de euro în ea

Totul s-a întâmplat în jurul orei 15:30 de miercuri, 30 mai 2018, în via Cile a localității italiene Padova, unde un șofer român pe TIR a decis să parcheze pentru a se odihni puțin.

Conaționalul nostru, în vârstă de 48 de ani, s-a întins pentru a se odihni câteva minute dar a lăsat geamul la portieră întredeschis, din cauza temperaturilor ridicate din aceste zile. În numai câteva secunde, relatează ziarul local Padova Oggi, cineva i-a sustras borseta de pe scaun, întinzând mâinile pe geamul întredeschis. În borsetă, bărbatul român avea 450 de euro.

Șoferul român a reușit să-l vadă pe hoț, pe care l-a descris ca fiind un tânăr de 20 de ani, cu pielea de culoare închisă, dar era inutil să fugă după el deoarece acesta s-a urcat într-un automobil Opel Meriva, în care-l aștepta un complice, și s-au făcut nevăzuți imediat. Șoferul a anunțat autoritățile care au început căutările și la scurt timp au reușit să găsească borseta aruncată de hoț dar fără bani în ea. Polițiștii sunt acum în căutarea celor doi infractori.

Acest episod vine la numai două zile după ce un alt șofer, de data aceasta de naționalitate italiană, a fost jefuit, tot la Padova, de două mii de euro, de către trei indivizi pe care victima i-a descris ca fiind italieni, cu vârstele în jur de 30 de ani. Infractorii l-au abordat pe șofer spunându-i că are o roată dezumflată și în timp ce acesta a coborât să controleze, hoții i-au furat borseta din cabină, în care avea 2.000 de euro și documentele personale și care se afla pe scaunul pasagerului.