Italia: accident pe autostradă între un camion și un TIR condus de un șofer român, două persoane rănite

Accidentul a avut loc luni, 26 august 2019, pe autostrada A4 Milano – Veneția, în dreptul localității Travagliato din provincia Brescia, unde un șofer a pierdut controlul TIR-ului pe care-l conducea și a ocupat toate cele trei benzi disponibile. Din urma sa însă venea un camion care s-a lovit de TIR și apoi a fost aruncat în parapet.

TIR-ul condus de șoferul român care a pierdu controlul volanului. Sursa foto: bresciasettegiorni.it

S-a întâmplat în jurul orei 10:45 din dimineața zilei de luni când un TIR, condus de un șofer român și care transporta fier-beton pentru construcții, a derapat și a ajuns de-a latul autostrăzii, ocupând toate benzile de mers. Un camion condus de un bărbat italian de 49 de ani care venea din spate nu a mai avut timp să-l evite și s-a izbit de automarfar, fiind aruncat apoi spre parapetul care separă cele două sensuri de mers.

Fiarele camionului condus de șoferul italian. Sursa foto: bresciatoday.it

Circulația a fost blocată timp de 3 ore pe sensul de mers în direcția Milano, relatează presa locală, iar la fața locului a fost nevoie de intervenția echipei de descarcerare a pompierilor pentru a-l extrage pe șoferul italian din camion. Starea de sănătate a acestuia s-a arătat foarte gravă de la bun început și a fost transportat cu elicopterul la spitalul Civil di Brescia, unde se află internat și acum în condiții critice. Șoferul român a fost transportat în schimb în ambulanță cu cod galben de urgență la același spital.

Camionul implicat în accident extras de pe autostradă cu o macara. Sursa foto: giornaledibrescia.it

Circulația pe autostrada A4 și-a reluat cursul normal abia după trei ore de la accident, în timp ce autoritățile din localitatea Seriate investighează dinamica accidentului pentru a atribui eventuale responsabilități.

Imagine de la locul accidentului cu intervenția echipelor de salvare. Sursa foto: quibrescia.it