Italia: Șofer român surprins dezbrăcat de o femeie, judecat pentru acte obscene în public. Dar el doar se schimba de haine

Un șofer român din Italia a trăit, probabil, coșmarul vieții sale, după ce o femeie l-a surprins într-o ipostază indecentă lângă TIR-ul său, aflat într-o parcare din provincia Pesaro e Urbino. Femeia respectivă a depus imediat plângere la Poliție, iar dosarul a ajuns în mâinile unui procuror care voia neapărat să-l vadă închis pe conaționalul nostru cu acuzația de „acte obscene în public”, dar avocatul șoferului a reușit să demonstreze că acesta era nevinovat.

Potrivit publicației Corriere Adriatico, șoferul român a fost văzut de o femeie în timp ce se dezbrăca în apropierea TIR-ului său, într-o parcare de pe strada statală dintre Fano și Pesaro, în regiunea Marche. Revoltată, femeia n-a stat prea mult pe gânduri și a denunțat gestul la Poliție, deși nu a avut niciun contact cu bărbatul, nu cunoștea identitatea lui, iar el habar n-avea măcar că a fost văzut de ea și că avea să fie anchetat pentru asta.

Polițiștii au reușit să găsească mai întâi TIR-ul, cu ajutorul camerelor video de supraveghere, apoi au descoperit și identitatea șoferului, fiind vorba de un cetățean român în vârstă de 58 de ani. Cazul a ajuns astfel la Procuratura din Pesaro, iar la finalizarea anchetei conaționalul nostru a fost trimis în judecată.

Din fericire, procesul nu a durat mult, iar la ultima înfățișare în fața judecătorului, care a avut loc luni, 14 noiembrie, avocatul bărbatului român a explicat că este vorba, de fapt, despre o mare neînțelegere.

„Clientul meu a fost văzut dezbrăcat, cu pantalonii dați jos, dar tocmai se întorsese de la mare și se schimba de hainele ude (episodul s-a petrecut în timpul verii – n.r.). În prezent, actul obscen în public nu mai constituie o infracțiune penală, cu excepția când acesta este făcut în prezența minorilor. Dar femeia era singură și nu erau alți martori. Nu era nici măcar în apropierea unui loc frecventat de minori, cum ar fi o școală. De aceea, am cerut să fie achitat. Eventual se încadrează în sfera unei infracțiuni administrative”, a declarat avocatul românului, Olindo Dionisi, citat de ziarul italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ștearsă: „Suntem mulțumiți că s-a făcut lumină asupra unei întâmplări care ar fi putut avea consecințe grave pentru clientul meu, dar care era într-un context cu totul străin sferei sexuale. El pur și simplu se schimba de haine și nu credea că va fi văzut în acea circumstanță”, a mai adăugat avocatul.

Procurorul care s-a ocupat de caz a cerut ca bărbatul român să fie condamnat pentru acte obscene în public, dar judecătorul de la Tribunalul din Pesaro a decis să-l declare nevinovat pe conaționalul nostru.