Italia: Un șofer român „trădat” de GPS a rămas blocat cu TIR-ul ore în șir pe o stradă îngustă, unde a provocat și câteva daune

Un șofer român a rămas blocat cu TIR-ul în cursul zilei de miercuri, 19 februarie 2020, timp de circa 10 ore pe o străduță îngustă din Gambellara, provincia italiană Vicența, după ce sistemul GPS l-a dus pe un traseu greșit. Automarfarul a provocat și câteva pagube caselor din zonă, în încercarea sa de a trece printre ele.

TIR-ul românesc blocat. Foto: Vigili del Fuoco Italia

Potrivit Corriere della Sera, era ora 8:30 din această dimineață când pompierii au primit solicitarea de a interveni în via Cavalloni din localitate, împreună cu poliștii locali care au închis traficul pe strada respectivă pentru a permite efectuarea operațiunilor de eliberare a TIR-ului condus de românul nostru. În tentativa sa de a trece pe acolo cu automarfarul, șoferul român nu numai că a rămas blocat, dar a provocat totodată unele daune la acoperișul unei case, precum și la câteva garduri și a dărâmat diferite semne de circulație rutieră.

Pompierii au fost nevoiți să lucreze ore în șir pentru a putea scoate TIR-ul din curba în care a rămas blocat, fiind nevoiți să aducă la fața locului și o macara de mari dimensiuni. Cu ajutorul utilajului greu, pompierii au reușit astfel să ridice remorca automarfarului și să o mute în așa fel încât să poată trece fără a mai fi nevoie de alte manevre din partea șoferului român.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cele relatate de presa locală reiese că TIR-ul trebuia să ajungă în această dimineață în localitatea Montebello Vicentino, care se află la circa 5 kilometri distanță de locul unde a rămas a blocat conaționalul nostru.

Tot pe strada respectivă, mai spun sursele locale, un alt TIR a avut aceeași soartă în urmă cu câteva săptămâni, motiv pentru care Primăria localității a pus atunci semnul „NO GPS” la intrarea pe stradă. Dacă puneau în schimb semnul care interzice trecerea autovehiculelor ce depășesc un anumit gabarit, probabil ar fi fost mult mai bine atât pentru șoferul român, cât și pentru localnici.