Italia: șofer român trece pe lângă polițiști și se preface că-i împușcă. Denunțat pentru amenințare agravată

La bustul gol și fără centura de siguranță pusă, un șofer român rezident în localitatea Solarolo din provincia Ravenna, dar care se afla în trecere prin Faenza, a oprit mașina în fața a doi polițiști și s-a prefăcut că-i împușcă.

Scena a avut loc în urmă cu câteva zile, relatează Ravenna Today, când doi agenți de la Poliția Locală din Faenza făceau un control de rutină pe o șosea din localitate. Un automobilist, care circula la volan la bustul gol și fără centură de siguranță, a oprit mașina în fața lor și a dat geamul portierei în jos pentru a fi văzut mai bine. Apoi, simulând forma unui pistol cu mâna, bărbatul a tras câte un foc de armă imaginar spre fiecare polițist și a pronunțat în același timp „bang-bang” și a fugit cu mașina în viteză.

Blocați pentru câteva secunde și uluiți de ceea ce tocmai văzuseră, când și-au revenit din șoc agenții de poliție au plecat în urmărirea „pistolarului” pe care au reușit să-l oprească la scurt timp după aceea. După ce au identificat șoferul, care este un bărbat român în vârstă de 26 de ani, polițiștii i-au aplicat mai întâi o amendă pentru că circula fără centură de siguranță, apoi l-au denunțat în stare de libertate pentru amenințare agravată.

Deși gestul făcut de șoferul român nu pare a fi o infracțiune, trebuie menționat totuși că în anul 2015 Curtea de Casație din Italia, prin sentința nr. 25165/2015, a decis că „gestul cu mâna prin care se îndreaptă un pistol fals împotriva funcționarilor publici” este considerat o infracțiune, așa cum precizează și sursa citată.

@rotalianul