Italia: Șofer român ucis de un camion condus de un bărbat italian. Șoferul camionului fuge de la locul accidentului

Tragedia a avut loc în această dimineață de vineri, 14 septembrie 2018, în localitatea Taurisano din provincia Lecce (Puglia), unde un bărbat român de 48 de ani, care se afla ca pasager într-un automobil Mercedes, a fost ucis în urma unui accident provocat de un camion condus de un bărbat italian. Șoferul italian a fugit apoi de la locul accidentului.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 6.00 dimineața, în via San Donato, din localitatea Taurisano. În automobilul Mercedes se aflau conaționalul nostru,  Vasile M. și șoferul, un bărbat italian, antreprenor în sectorul construcțiilor. Dintr-o primă reconstituire a dinamicii tragicului accident, se pare că mașina în care se afla bărbatul român a fost lovită de un camion care transporta carne, impactul făcând ca automobilul Mercedes să se întoarcă la 360 de grade și apoi să se lovească de un stâlp.

Sursa foto: corrieresalentino.it

Bărbatul român a decedat pe loc iar bărbatul italian care conducea autoturismul Mercedes se află în stare foarte gravă, aflându-se în comă indusă de medici. Șoferul camionului, un bărbat italian de 33 de ani,  originar din Sicilia și care se presupune că este angajat al societății Ciullo Carni din zonă, a fugit imediat de la fața locului fără a oferi ajutor victimelor și continuându-și drumul.

Ulterior, șoferul camionului a fost identificat de către polițiști și găsit la sediul societății sus menționate, unde a fost arestat pentru omor stradal (infracțiune introdusă în Codul Penal italian în 2016) și pentru neacordarea de prim-ajutor victimelor accidentului.