Șoferul unui autocar din R. Moldova care transporta persoane în Italia amendat cu peste 1300 de euro

Șoferul unui autocar din Republica Moldova, care făcea transport persoane în nordul Italiei, a fost amendat de polițiștii din Torino cu 1369 de euro informează un comunicat emis de autoritățile italiene.

Continuă în zona Corso Ferrara controalele inițiate cu câteva luni în urmă de Departamentul de Siguranță Rutieră al Poliției Municipale din Torino, cu scopul descoperirii și sancționării activității ilegale a transportului rutier internațional de persoane și mărfuri.

În urmă cu câteva zile, agenții au verificat un autocar și o autoutilitară, înmatriculate în Moldova și respectiv în România.

Șoferul autocarului a fost sancționat pentru încălcarea art. 9 din legea nr. 218/03, pentru efectuarea unui serviciu de închiriere cu șofer, pentru transportul internațional de persoane, cu alte metode decât cele indicate în autorizație și a art. 19 din legea nr. 727/78, pentru că nu a fost în măsură să prezinte fișele de înregistrare a tahografului din ultimele 28 de zile.

Șoferul, folosind opțiunea prevăzută de art. 207 din Codul rutier, a efectuat plata amenzii imediat, în numerar, pentru un total de 1369 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI