Italia, jaf de 300.000 de euro la un depozit de produse alimentare românești. Apelul proprietarilor

O spargere ca în filme a avut loc în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2023, la un depozit de produse alimentare românești din Moncalieri, localitate din apropierea orașului Torino.

Hoții au furat două furgonete și mărfuri în valoare aproximativă de 300.000 de euro, după ce au distrus sistemul de alarmă și supraveghere video instalat de proprietar.

SC Alimtex SRL din Torino distribuie produse alimentare românești en-gross și en-detail. Un depozit activ în Italia de 15 ani, cu clienți nu doar în provincia Torino, ci și în Verona, Parma, Modena, Carpi, Rimini, Firenze și Milano.

În luna noiembrie a anului trecut, societatea a deschis un nou depozit, cu o suprafață de peste 2000 de metri pătrați, pe via Alba din Moncalieri.

„În 15 ani de activitate nu ne-am confruntat niciodată până acum cu astfel de probleme, dar la Torino vechiul depozit era între blocuri, pe când aici, la Moncalieri, suntem în zonă industrială și probabil asta a facilitat oarecum planul infractorilor”, ne-a spus Narcis Constantinescu, responsabil în cadrul societății Alimtex.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Hoții au intrat în depozitul din Moncalieri prin acoperiș, în jurul orei 01:45, din noaptea de duminică spre luni, 2 ianuarie.

Odată ajunși în interior s-au mișcat astfel încât să nu fie surprinși de senzorii sistemului de alarmă. Au spart apoi un perete și au distrus punctul de control al sistemului de securitate, dezactivând alarma și camerele video de supraveghere.

Spargere la depozitul de produse alimentare românești SC Alimtex SRL din Moncalieri (Torino)

„La o primă evaluare a pagubelor, lipsesc 11 paleți cu coniac Alexandrion, o mașină industrială de spălat pe jos, doi transpaleți și diferite produse alimentare”, ne-a transmis Narcis Constantinescu.

„Pe lângă toate acestea au dispărut și două furgonete de-ale noastre, în care probabil au încărcat marfa furată. Una dintre ele e model Renault Master, cu numărul de înmatriculare GA 871 TD și cealaltă Iveco Daily, cu numărul GD 870 TB”, a mai adăugat reprezentantul societății Alimtex SRL.

Valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ 300.000 de euro, dar va fi stabilită cu exactitate după inventarierea bunurilor.

Poliția a deschis o anchetă și este pe urmele infractorilor.

Apelul proprietarilor

Dacă sunt persoane care au văzut în ultimele zile vehiculele cu numerele de înmatriculare specificate mai sus sau dețin informații care ar putea ajuta la finalizarea anchetei, sunt rugate să sune, chiar și sub formă anonimă, la numărul de telefon 0039/373 3449 040.