Italia: Sportivă de origine română, câștigătoare a trei medalii la Campionatele Mondiale Masters de Atletism

O sportivă de origine română este una dintre cele mai bune alergătoare de fond din Italia. Recent, Simona Prunea, care locuiește în Castiglione dei Pepoli, provincia Bologna, a câștigat medalia de aur la 5.000 de metri, argint la 1.500 de metri și bronz la 800 de metri, în cadrul Campionatelor Mondiale Masters la Atletism, desfășurate în aer liber, la Tampere, în Finlanda. Ea a fost felicitată de autoritățile administrative din Castiglione, unde locuiește împreună cu soțul său.

Sursa fpoto: Bologna Today

Prunea, care între timp a devenit cetățean italian, este antrenată de Massimo Santuci și face parte din clubul sportiv Gs Orecchiella Garfagnana, informează Bologna Today. Se poate lăuda cu foarte multe performanțe sportive, cum ar fi:

  • campiona Italiei la 1500, 800, 3000 metri (în sală) Ancona;
  • campioana Europei 800, 1500 metri în sală și medalie de argint cu record italian la Braga, Portugalia;
  • campioană la 4x2km Cross Trieste și campioana Italiei 800, 1500 metri în aer liber la Grosseto.

Simona Prunea s-a născut în România și a început să alerge la vârsta de 14 ani. După ce a participat la unele competiții sportive, a făcut o „pauză” de aproximativ 23 de ani, timp în care s-a mutat în Italia și s-a dedicat familiei sale. În anul 2013 a reluat antrenamentele și de atunci, susținută mereu de soțul ei, Alin, nu s-a mai oprit din activitatea sportivă.

Simona Prunea. Sursa foto: Bologna Today

Ea a a fost felicitată în mod oficial de Primăria Castiglione dei Pepoli, primind un premiu din mâna consilierului local Elena Roccheforti care a spus: „Suntem mândri de Simona, care cu rezultatele obținute duce pe ce-a mai înaltă treaptă a podiumului nu doar numele de Castiglione, dar și cel al Apeninilor și al Italiei. Premiul oferit de noi este doar o mică recunoaștere pentru o persoană care excelează atât în ​​sport, cât și în viața profesională și personală”.

„Mulțumesc Primăriei din Castiglione pentru acest premiu, precum și asociației sportive Orecchiella Garfagnana, antrenorului meu Massimo Santucci și soțului meu, Alin. Fără ai nu aș fi obținut niciodată aceste rezultate”, a menționat Simona Prunea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI