Italia: Ștefan Rareș Toma condamnat la închisoare, obliga o conațională să se prostitueze

Mamă și fiu, amândoi de cetățenie română, au ajuns în vizorul polițiștilor italieni din localitatea Albisola Superiore, provincia Savona, după ce câțiva locatari ai unei clădiri din via Lanfranco au semnalat faptul că mai multe persoane veneau și plecau în mod neobișnuit din apartamentul în care locuiau cei doi.

În urma unei anchete amănunțite și după o serie de interceptări telefonice și filaje organizate de polițiști, Ștefan Rareș Toma, în vârstă de 34 de ani și mama sa, Lelia Floricica Toma, de 58 de ani, au fost acuzați de proxenetism și trimiși în judecată. Cei doi se pare că obligau o femeie, româncă și ea, să se prostitueze în acel apartament, clienții find găsiți de către aceștia prin intermediul anunțurilor publicate pe internet.

Potrivit ziarului italian La Stampa, în cursul dimineții de miercuri, 17 aprilie 2019, judecătorul a dat sentința în procesul celor doi români, mamă și fiu, care în anul 2016 exploatau femeia română pentru prostituție. În urma pronunțării sentinței, Lelia Floricica Toma a fost absolvită de orice vină, judecătorul considerând că nu a comis faptul și nu a fost complice, în timp ce Ștefan Rareș Toma a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare pentru proxenetism și i s-a aplicat și o amendă de 300 de euro.