Italia: A sunat la 112 și a spus că vrea să comande o pizza, dar de fapt voia să fie salvată de soțul violent

Angela, o tânără originară din America de Sud, dar care este rezidentă în orașul italian Torino, a sunat în seara zilei de duminică, 2 august 2020 la numărul unic pentru urgențe – 112 – și a spus că vrea să comande o pizza. Operatorul care i-a răspuns la apel a rămas blocat pentru câteva secunde și, inițial, a crezut că cineva are chef de glume, dar după ce a ascultat cu atenție tonul vocii folosit de femeie și-a dat seama că aceasta se află în pericol.

Potrivit publicației Corriere della Sera, Angela și soțul ei, Raul, în vârstă de 31 de ani, locuiesc împreună cu fiul lor în vârstă de numai 10 ani într-un apartament din cartierul Barriera di Milano. Până în seara zilei de duminică, bărbatul nu a lovit-o niciodată pe Angela, deși obișnuia să o insulte și să o amenințe destul de des. Dar când s-a întors acasă în acea seară, beat, și a văzut că televizorul era stricat, a decis că de vină sunt soția și copilul și că trebuie pedepsiți amândoi.

- Continuarea după publicitate -

A început mai întâi să țipe la femeie, apoi s-a apropiat de ea și a lovit-o direct în față, iar ochii Angelei s-au umplut imediat de lacrimi și de frică, cu atât mai mult când a văzut că Raul îl lovea apoi și pe copilul lor care plângea într-un colț al sufrageriei. După aceste gesturi violente, bărbatul a distrus televizorul, apoi s-a trântit pe canapea pentru a se liniști.

Angela a decis, însă, că aceste gesturi violente asupra ei și, mai ales, asupra copilului ei, nu pot trece nepedepsite și a decis să sune la 112, amintindu-și între timp de un video văzut pe internet referitor la violența asupra femeilor și cum pot cere ajutor. Când operatorul de la numărul unic de urgență i-a răspuns, Angela a spus că vrea să comande o pizza „baby” pentru copilul ei, dându-i astfel de înțeles că se află și un copil în pericol în preajma ei.

Operatorul a rămas inițial uimit de solicitarea femeii și a întrebat-o dacă știe cu cine vorbește, iar Angela i-a repetat: „Da, vreau să comand o pizza, cum spuneam.” Apelul a fost transferat apoi la agentul de poliție Vincenzo Maria Tripodi, în vârstă de 27 de ani, care a încercat să obțină mai multe informații de la femeie pentru a putea trimite o patrulă cât mai repede care să o salveze din mâinile violente ale soțului ei.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Doamna era foarte agitată, aproape în lacrimi și am înțeles că nu era vorba de o greșeală. Am întrebat-o dacă se află în pericol și ea mi-a răspuns în mod afirmativ, iar în acel moment preocuparea mea principală a fost să aflu adresa și etajul pentru a le comunica imediat unei patrule”, a povestit agentul Tripodi pentru sursa citată.

Vincenzo Maria Tripodi, 27 de ani. Foto: corriere.it

„Am încercat să-i pun întrebări la care să-mi poată răspunde cu „da” sau „nu”. I-am spus să părăsească locuința cu fiul ei, dar am înțeles că nu era posibil. Apoi conversația telefonică s-a încheiat cu țipete și lamentări. Bărbatul începuse să o lovească din nou, dar ar fi fost o greșeală să sun din nou la acel număr fiindcă ar fi putut trezi suspiciuni în ochii bărbatului”, a mai adăugat agentul de poliție.

Din fericire, patrula poliției a ajuns la locuința femeii în numai 3 minute, iar când Raul a deschis ușa, convins fiind că a sosit băiatul cu pizza, a avut surpriza să vadă polițiștii care veniseră să-l aresteze. Și exact asta au făcut agenții de poliție, acuzându-l pe bărbat de violență domestică și obținând apoi de la un judecător un ordin de restricție care-i interzice să se mai întoarcă acasă după ce va fi eliberat.

„Partea cea mai grea a fost că a trebuit să rezist tentației de a mă duce personal acolo să o ajut pe acea femeie, dar în timpul formării profesionale ne învață să gestionăm și astfel de situații”, le-a mai spus jurnaliștilor agentul Tripodi.

- Continuarea după publicitate -

Sunteți victima sau martorul unor scene de violență domestică?

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.