Italia: sute de persoane evacuate în urma unui incendiu de proporții din regiunea Toscana

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi în regiunea Pisa (Toscana), în nordul Italiei, ceea ce a dus la evacuarea a sute de persoane ca măsură de precauţie, a anunţat Repubblica. Hectare întregi de pădure, livezi de măslini și pășuni arse în zona Pisei. „Cine a provocat acest incendiu este un criminal”, spune consilierul Giovanni Sandroni. Focul, care a devastat Monte Serra și alte creste muntoase din jurul lui, a fost aproape sigur provocat de o mână criminală.

Focul s-a declanşat târziu luni seara în regiunea împădurită Monte Serra şi din cauza vântului flăcările s-au extins rapid, ameninţând localităţile din împrejurimi Calci, Montemagno şi San Lorenzo in Torre.

„Incendiu devastator la Calci (…)’”, a scris în cursul nopţii pe Facebook primarul comunei, Massimiliano Ghimenti.

Mai târziu, el a precizat că circa 500 de persoane au fost evacuate din motive de securitate în comuna sa şi în San Lorenzo in Torre.

La stingerea incendiului au fost mobilizate marţi avioane, care au aruncat apă, zeci de pompieri din întreaga Toscană, precum şi din Florenţa şi Livorno.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ne confruntăm cu un incendiu foarte puternic. Acum, cel mai important lucru este salvarea localităţii Calci”, a declarat la o televiziune locală comandantul pompierilor din Pisa, Ugo D’Anna.

Pentru a facilita operațiunile de stingere ale incendiului, s-a decis închiderea aeroportului Galileo Galilei în Pisa, cel puțin până la ora 19:40. Guvernatorul regiunii Toscana, Enrico Rossi, a declarat stare de urgență.