Italia: Tânăr muncitor român grav rănit într-un accident la locul de muncă

Gabriel Briciu, un tânăr muncitor român în vârstă de 24 de ani și rezident în localitatea Pianiga (Veneția), a suferit un grav accident de muncă într-o fabrică din localitatea San Daniele del Friuli, provincia Udine.

Potrivit ziarului Il Gazzettino, accidentul a avut loc în jurul orei 9:30 din dimineața zilei de joi, 26 septembrie 2019, într-o fabrică specializată în ambalaje care aparține firmei Topazzini. Conaționalul nostru, care lucrează pentru o altă firmă, dar se afla acolo pe motive de muncă, a fost prins sub o încărcătură de marfă după ce cablul de oțel al unei macarale s-a rupt.

Gabriel a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Udine unde medicii au constatat că a suferit o traumă craniană și una la coloana vertebrală, precum și o fractură la un braț, dar viața sa nu pare a fi în pericol. Cu toate acestea, rănile suferite la coloana vertebrală îi fac pe medici să se îngrijoreze pentru starea tânărului român.

La fabrica unde a avut loc accidentul s-au prezentat atât carabinierii, cât și inspectorii de muncă, pentru investigațiile de rigoare.