Italia: tânăr român ajută carabinierii să aresteze doi infractori periculoși care au furat 10.000 de euro

Înarmați cu un topor și cu un cuțit, doi infractori periculoși au pătruns în jurul orei 19:00 de vineri, 15 iunie 2019, în supermarketul Famila din localitatea italiană Brescello, provincia Reggio Emilia, amenințând și lovind directorul pentru a deschide seiful.

Aveau fețele acoperite și au reușit să fure circa 10.000 de euro. Apoi au fugit la bordul unei mașini Fiat 500 pe care o furaseră cu jumătate de oră înainte de jaf și probabil nu ar fi fost prinși niciodată, dacă un tânăr român de 29 de ani nu ar fi găsit curajul de a-i urmări și a furniza carabinierilor prin telefon pas cu pas indicații prețioase care au dus la arestarea jefuitorilor.

Potrivit ziarului online Il Resto del Carlino, conaționalul nostru a fost martor la jaful care a avut loc în supermarket și a fost el cel care a anunțat carabinierii, imediat după ce infractorii au fugit cu banii. Dar curajul și simțul civic al bărbatului român nu s-a limitat doar la a anunța carabinierii că a avut loc un jaf, ci s-a suit în mașina sa personală și i-a urmărit pe cei doi jefuitori de la distanță, dând astfel militarilor indicații în timp real despre poziția infractorilor.

Ajutorul dat de tânărul român de 29 de ani carabinierilor a fost cu atât mai prețios cu cât, la un moment dat, jefuitorii au parcat mașina Fiat 500 și s-au suit într-un automobil Peugeot 206 condus de o femeie, încercând astfel să-și facă pierdute urmele. Dar informațiile furnizate carabinierilor de bărbatul român, care a continuat să-i urmărească și după ce au schimbat mașina, a dat posibilitatea carabinierilor să-i blocheze și să-i aresteze pe infractori în localitatea Poviglio.

Cei doi infractori arestați de carabineri datorită ajutorului oferit de românul nostru. Sursa foto: Il Resto Del Carlino

Jefuitori au fost identificați apoi ca fiind un bărbat italian de 53 de ani, rezident în localitatea Ceccano din provincia Frosinone și un bărbat de 37 de ani originar din Republica Dominicană, dar rezident în localitatea Poviglio. Femeia care se afla la volanul mașinii Peugeot 206 când infractorii au schimbat mașina este mama bărbatului dominican, fiind denunțată și ea pentru complicitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cred că am făcut ceea ce ar trebui să facă oricare cetățean onest. Nu mă simt un erou, ci o persoană care a decis să fie de partea cea bună. Nu am făcut altceva decât datoria mea”, a declarat tânărul român pentru sursa citată.