Italia: Tânăr român bătut de patru italieni fiindcă a refuzat să dea o țigară unui cerșetor

Totul s-a petrecut în localitatea siciliană Biancavilla din provincia Catania, unde patru localnici au bătut cu cruzime un cetățean român în vârstă de 25 de ani pentru că a refuzat să-i ofere o țigară unui cerșetor.

Potrivit publicației locale Biancavilla Oggi, agresiunea a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 23 august 2020, când un bărbat fără adăpost a abordat un tânăr român care se afla în Piazza Roma din localitate pentru a-i cere o țigară. În urma refuzului din partea conaționalului nostru, cerșetorul a devenit agresiv, iar între cei doi a început o încăierare.

Nu a durat mult, însă, până când au intervenit alte trei persoane, trei cetățeni italieni mai exact, care au început să-l lovească și ei pe românul nostru.

„Ești român, nu trebuie să faci chestii din astea”, i-ar fi reproșat agresorii tânărului de 25 de ani.

În urma unei semnalări primite din partea unui martor, carabinierii din localitate au intervenit la fața locului și l-au găsit acolo pe cetățeanul român, vizibil afectat de agresiunea suferită. Acesta a fost condus apoi la spitalul „Maria Santissima Addolorata” din Biancavilla unde medicii i-au recomandat 5 zile de concediu medical în urma rănilor suferite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Militarii au reușit apoi să-i identifice pe agresori ca fiind patru localnici cu vârste cuprinse între 22 și 37 de ani, trei dintre ei având și alte antecedente penale. Aceștia au fost denunțați de carabinieri pentru infracțiunile de „încăierare” și „vătămare corporală”, în timp ce conaționalul nostru a fost denunțat, de asemenea, pentru „încăierare”.

Tânărul român, care în Biancavilla lucrează în agricultură, nu are antecedente penale.

@rotalianul