Italia: Tânăr român împușcat în picior la Napoli

Un bărbat în vârstă de 34 de ani de origine română, rezident la Napoli, a fost lovit la cap și împușcat în piciorul drept în cursul nopții de duminică spre luni, 15 aprilie. Incidentul a avut loc în cartierul Vasto, la câțiva pași de gara centală din Piața Garibaldi, potrivit napoli.fanpage.it.

Bărbatul, care a fost transportat la spitalul Loreto Mare, prezenta o rană prin împușcare la piciorul drept, dar medicii declară că viața sa nu este în pericol. Românul a declarat carabinierilor că a fost atacat în jurul orei 1:45 de doi necunoscuți pe motocicletă în timp ce se afla în apropierea locuinței sale. După ce s-au apropiat de el, agresorii l-ar fi lovit mai întâi la cap fără niciun motiv, apoi au scos o armă și l-au împușcat în picior. Cei doi, după spusele conaționalului nostru, aveau fața parțial acoperită și nu au fost recunoscuți de către tânărul român.

Versiunea victimei va trebui verificată de carabinierii care au început investigațiile în căutarea probelor care să poată confirma cele declarate. Anchetatorii deocamdată nu exclud ipoteza unei răzbunări sau a unei reglări de conturi, românul are precedente penale și este posibil ca cei doi atacatori să fi acționat în urma unor neînțelegeri prealabile cu victima.