Italia: tânăr român urmărește și prinde un hoț care a încercat să pătrundă în locuința sa

Un tânăr român de 29 de ani rezident în Italia, în localitatea Assisi, a urmărit și capturat de unul singur un infractor care încerca să pătrundă în locuința conaționalului nostru.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 04:30 din dimineața zilei de 22 mai 2018, când tânărul nostru conaționalul a fost trezit brusc din somn de zgomotul unor lovituri repetate în ușa locuinței sale, relatează ziarul local Perugia Today.

Bărbatul român, fără să stea pe gânduri, s-a îndreptat spre ușa de la intrare și când a deschis-o s-a văzut față în față cu hoțul, un tânăr de 22 de ani din Assisi, de origine braziliană. La vederea bărbatului român, hoțul s-a pus pe fugă dar tânărul nostru conațional l-a urmărit curajos și l-a blocat, apoi a sunat la 113 pentru a chema poliția.

În același timp trecea prin zonă o patrulă a Gărzii de Finanțe din Perugia care, văzând situația, l-a ajutat pe tânărul român să-l imobilizeze pe hoț. În scurt timp, la fața locului au ajuns și polițiștii care, împreună cu agenții de la Garda de Finanțe, l-au condus pe tânărul infractor de 22 de ani la comisariat.

În urma verificărilor făcute de polițiști reiese că infractorul avea deja un cazier penal pentru numeroase furturi efectuate în trecut, printre care unul cu numai câteva zile înainte de acest episod, furt care a avut loc într-un centru comercial din localitatea Corciano. Asupra hoțului s-au găsit, de asemenea, chei de diferite dimensiuni și forme utilizate pentru furturi din apartamente dar și un laptop care a fost sechestrat imediat de polițiști, deoarece rezulta furat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Infractorul a fost denunțat apoi în stare de libertate pentru tentativă de furt agravat, posesie nejustificată de chei dar și pentru furt, mai precizează sursa citată.