Italia: tânără română bătută cu violență de concubinul italian chiar și în fața copiilor

Violența fizică și psihologică din partea concubinului au împins-o, într-un final, pe o tânără română rezidentă în localitatea Canelli, provincia Asti, să-l denunțe pe bărbat la carabinieri înainte de a se ajunge la o tragedie.

El, un bărbat italian de 35 de ani din localitate, care are și antecedente penale, era mai mereu beat și, ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, era și dependent de jocurile de noroc, relatează ziarul TargatoCN.it. Bărbatul o bătea adesea pe concubina sa româncă, chiar și în prezența copiilor, cu o violență atât de mare încât femeia a avut nevoie de mai multe ori de îngrijiri medicale la spitalul din Asti, mai scrie sursa citată.

Teama că situația va degenera tot mai tare și-i va afecta psihologic pe cei doi copii pe care femeia română îi are cu bărbatul italian, sau, mai rău, că serviciile sociale îi vor lua copiii, au făcut-o pe conaționala noastră să-l denunțe pe bărbatul violent la carabinieri în urma celei mai recente agresiuni.

Denunțul femeii a pus capăt imediat coșmarului pe care aceasta îl trăia, bărbatul fiind îndepărtat de autorități din locuința în care stătea alături de conaționala noastră și copii lor, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu într-o altă locuință, cu acuzația de violență în familie și leziuni personale.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.