Italia: Tânără română găsită moartă într-un depozit. Anchetatorii suspectează că a fost instigată să se sinucidă

Paula Raluca Dănilă avea doar 20 de ani și toată viața înainte, dar un gest dramatic pus în practică în a doua zi a Paștelui catolic a dus la decesul ei. Tânăra, care era de origine română, dar stabilită alături de mama ei în localitatea italiană Abbadia San Salvatore din provincia Siena de când avea vârstă de 8 ani, a fost găsită fără viață într-un depozit de pe un câmp aflat lângă via Cassia după ce a petrecut câteva ore cu niște prieteni.

Paula Raluca Dănilă, 20 de ani. Foto: Chi l’ha visto?

Potrivit celor de la emisiunea „Chi l’ha visto?”, Paula a ieșit cu prieteni ei în acea zi de 13 aprilie la un grătar în aer liber și în urma unei convorbiri telefonice pe care avut-o de pe telefonul unei alte persoane prezente la grătar, tânăra română s-a enervat și a plecat în mod spontan. Mama Paulei a vorbit cu ea pentru ultima dată în jurul orei 16:45 și a constatat atunci că fiica ei era foarte afectată, tristă și nervoasă.

Din acel moment, tânăra de 20 de ani nu a mai răspuns la telefon, iar mama ei a alertat carabinierii imediat. Din păcate, Paula a fost găsită fără viață de carabinieri în jurul orei 3:00 noaptea într-un depozit abandonat de pa via Cassia, o zonă pe care ea o cunoștea foarte bine deoarece concubinul mamei sale are o fermă agricolă acolo.

Depozitul unde a fost găsit trupul Paulei. Foto: Chi l’ha visto?

Circumstanțele în care corpul neînsuflețit al româncei a fost găsit indicau că aceasta s-a sinucis prin spânzurare, iar unele persoane au declarat ulterior că au văzut-o că se îndrepta singură, pe jos, spre locul unde a fost găsită moartă. Din acest motiv, Procuratura nu a dispus atunci executarea autopsiei și mama tinerei a fost nevoită să o înmormânteze.

La câteva zile după înmormântare însă, Procuratura a deschis o anchetă pentru „instigare la suicid” cu autori necunoscuți și a dat ordin apoi ca trupul tinerei românce să fie dezgropat și să fie efectuată autopsia. Cu toate acestea, anchetatorii au refuzat să dea vreun detaliu presei referitor la această anchetă, dar potrivit celor de la „Chi l’ha visto?”, Paula Raluca Dănilă avea o relație turbulentă cu un băiat care locuiește într-o localitate îndepărtată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autopsia asupra corpului tinerei noastre conaționale a fost executată marți, 28 aprilie, de către medicul legal Marco Di Paolo. Dar, din indiscrețiile publicate în presa italiană, în special în ziarul La Nazione, reiese că nu au fost identificate alte răni decât cele provocate de actul sinuciderii. Se așteaptă însă, între timp, și rezultatul probelor toxicologice, care va dura puțin mai mult până va sosi.

Potrivit sursei citate, procurorul Salvatore Vitello de la Procuratura din Siena, care conduce ancheta, interoghează în aceste zile mai multe persoane care se aflau cu Paula în ultimele sale ore de viață.