Italia: Tânără română gravidă în 9 luni, lovită de o mașină pe trecerea de pietoni

O tânără în vârstă de 19 ani, în a 38-a săptămână de sarcină, a fost lovită de o mașină joi, 23 mai, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni, la Orbassano, în apropiere de Torino. Șoferul a fugit de la locul accidentului fără să-i acorde ajutor femeii însărcinate.

Medicii de la spitalul Cto din Torino i-au efectuat de urgență operația de cezariană în urma căreia a venit pe lume Sofia, o fetiță de 3,3 kilograme. Mama a suferit la accident o ruptură de claviculă și alte răni minore, fetița însă este în grave condiții.

„Organele cele mai afectate sunt creierul, pe care încercăm să-l salvăm, rinichii, ficatul și plămânii”, a declarat medicul primar Daniele Farina de la Secția de Obstretică și Ginecologie a spitalului torinez. „Nu trauma directă a rănit fătul, ci traumatismul suferit de mamă a făcut ca alimentarea cu sânge la nivelul uterului să scadă, iar fătului i-a lipsit oxigenul”, explică Farina.

În aceste momente, bebelușul rămâne în hipotermie terapeutică, un tratament care durează 72 de ore. Ulterior, acesta va fi supus unei tomografii și altor teste specifice pentru a clarifica cât de extinse sunt daunele provocate de carența de oxigen suferită.

Marius Stan, în vârstă de 20 de ani și originar din Bacău, este tatăl fetiței. El se afla împreună cu mama în momentul accidentului și declară pentru quotidiano.net: „Mașina avea viteză mare, am văzut-o cum se apropie, a lovit-o pe partenera mea și apoi s-a îndepărtat în grabă, fără să oprească. Mi s-a părut că era un Fiat Stilo, de culoare neagră. Cine a mai văzut ce s-a întâmplat rugăm să ne ajute cu informații. Cum poți să lovești cu mașina o femeie însărcinată și să fugi?”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20