Italia: Tânără română în stare gravă după ce a căzut de la etajul 3 al unei clădiri

O tânără de 25 de ani de cetățenie română a ajuns vineri, 17 ianuarie 2020, în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul 3 al unei clădiri situate în localitatea italiană Banchette, lângă Torino. Din primele investigații reiese că tânăra ar fi încercat să-și ia viața.

Imagine de la locul incidentului. Foto: lasentinella.it

Potrivit ziarului local Quotidiano Canavese, tânăra română s-a aruncat de la balconul unui apartament aflat la etajul 3 al unei clădiri de pe via Castellamonte din localitate. Trecătorii care au fost martori la acest gest dramatic au chemat imediat o ambulanță la fața locului, dar având în vedere starea gravă a tinerei, aceasta a fost transportată în cele din urmă cu elicopterul la spitalul CTO din Torino.

În urma impactului cu asfaltul, tânăra noastră conațională a suferit mai multe fracturi și contuzii pe tot corpul, dar viața ei se pare că nu este în pericol. Agenții de la Comisariatul de Poliție din Ivrea vor fi cei care vor investiga cazul pentru a descoperi cu precizie cauzele care au dus la acest incident.

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.