Italia: Tată român amenință că își ia viața, nu are bani de mâncare pentru copiii săi. Salvat de polițiști

Era în după amiaza zilei de duminică, 13 ianuarie, când polițiștii din Vittoria, provincia Ragusa din sudul Italiei, au primit un telefon prin care erau chemați de urgență la domiciliul unei tinere familii de români unde tatăl amenința că își ia viața aruncându-se de la balcon.

Agenții de poliție s-au grăbit spre adresa indicată unde au găsit un bărbat român, care, într-o criză de disperare, amenința că se aruncă de la balcon pentru că nu-și mai poate întreține familia, soția și cei 5 copii ai lor, toți de vârste foarte mici.

La vederea polițiștilor care între timp intraseră în casa lui, tânărul tată, cu un gest brusc, a sărit peste balcon. Doar reacția promptă și în timp util a polițiștilor care au reușit să-l prindă de încheietura mâinii și să-l tragă cu multe dificultate înapoi, pe balcon, a făcut posibilă evitarea unei tragedii.

Bărbatul român a izbucnit în lacrimi și le-a povestit agenților de poliție că nu mai găsea nicio soluție la problemele sale economice. Era disperat mai ales că în urmă cu doar trei zile i se născuse ultimul copil, o fetiță, iar el nu avea bani nici măcar de lapte pentru aceasta.

După ce au reușit să îl calmeze, polițiștii au cumpărat de la farmacie lapte, scutece și alte produse necesare, pentru a permite părinților români să facă față câteva zile nevoilor nou-născutei, relatează Ragusa News.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI