Italia: Un tată român și-a pierdut brațul din cauza rănilor provocate de o petardă pe care a aprins-o cu copiii săi

Un bărbat român în vârstă de 44 de ani a suferit duminică, 3 martie, amputarea unui braț după ce a aprins o petardă în prezența celor doi copii ai săi, în vârstă de 8 și respectiv 10 ani. Petarda îi rămăsese de la sărbătorile de Anul Nou, iar explozia a fost una foarte puternică.

Era în jurul orei 11:30 când tatăl român, care trăiește și lucrează la Rovereto, în provincia Trento din nordul Italiei, călătorea cu cei doi fii ai săi pe strada care duce de la Passo Sommo la Ortesino, în localitatea Folgaria.

În dreptul kilometrului 5 al șoselei, bărbatul s-a hotărât să iasă din mașină și să aprindă o petardă mare pe care o avea de la Anul Nou. Explozia a fost foarte puternică, sunetul produs a fost auzit și de schiorii de pe pista de la Ortesino. Persoanele din apropiere, scrie La Voce del Trentino, au crezut că a explodat probabil o bombă rămasă de pe timpul războiului, pentru că zona se află în apropiere de Forte Cherle, teritoriu de numeroase conflicte armate în timpul primului război mondial.

În urma exploziei, bărbatul român s-a rănit grav la un braț, moment în care copiii au intrat în panică și cu greu au reușit să o sune pe mama lor. La fața locului a sosit ambulanța cu personalul sanitar de la 118, dar având în vederea gravitatea rănii a fost chemat elicopterul medical de urgență.

Victima a fost transportată la spitalul Santa Chiara din Trento. Echipa medicală a secției de chirurgie a spitalului din Trento a încercat în zadar să refacă ceea ce rămăsese din mâna bărbatului român. Din nefericire, a fost necesară amputarea brațului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ceea ce ar fi trebuit să fie o bucurie, un joc distractiv într-o zi de duminică, s-a transformat într-o tragedie. Pasiunea pentru astfel de petarde puternice trebuie să combine atenția și mai presus de orice, competența celui care le folosește. Dinamica negativă poate aduce daune uriașe nu numai lor, dar și celor din jur.