Italia: tragedie la locul de muncă, Gheorghe a murit după o căzătură de la 13 metri înălțime

Gheorghe Voicu, în vârstă de 52 de ani și originar din Onești, județul Bacău, lucra ca montator de schele pe șantier în provincia Brescia. Din păcate, românul nostru și-a pierdut viața la locul de muncă în cursul zilei de luni, 16 septembrie 2019.

Gheorghe Voicu, 52 de ani decedat la locul de muncă în Italia. Sursa foto: Facebook – profil public Gheorghe Voicu

Bărbatul român lucra în aceste zile la montarea unei schele în jurul bisericii Santa Maria Assunta din localitatea Mura (provincia Brescia), dar în jurul orei 18:00 de luni a suferit un tragic accident de muncă. Mai avea câteva minute până la încheierea zilei de lucru, iar conaționalul nostru se urcase pe schelă pentru a recupera un scripete de care aveau nevoie a doua zi pentru a continua lucrările.

Fratele lui Gheorghe, cu care acesta deține firma de montat schele la care lucra, se urcase între timp în camion pentru a-l muta, dar când a ieșit din mașină și s-a uitat pe schelă, în sus, nu-l mai vedea. Gheorghe căzuse de la o înălțime de 13 metri fără a scoate un sunet, spun surse locale, iar impactul cu solul i-a fost fatal. În ciuda eforturilor de a-l resuscita din partea colegilor săi sau a personalului medical de pe ambulanță, care chemase și un elicopter la fața locului pentru a-l transporta de urgență la spital, pentru conaționalul nostru nu s-a mai putut face nimic.

Intervenția personalului medical la locul tragediei

Carabinierii investighează acum pentru a se înțelege cauza exactă care a dus la producerea acestei tragedii, dar momentan se fac doar presupuneri: este posibil ca bărbatul român să se fi simțit rău sau poate să fi avut un moment de neatenție în urma căruia a pus piciorul în gol sau a alunecat. Cert este că, în ciuda faptului că Gheorghe purta echipamentul de siguranță, nu-l folosise pentru a se asigura în timp ce urca pe schelă, mai spun aceleași surse locale.

Gheorghe Voicu era rezident în localitatea Nuvolento din provincia Brescia, unde locuia singur, fiind despărțit de soția sa care se pare că a rămas cu copiii în România. El și fratele său au deschis o firmă în Italia prin care ofereau servicii de montat schele, iar în aceste zile montau o schelă în jurul bisericii Santa Maria Assunta din Mura care avea să ajute zidarii la renovarea fațadei și acoperișului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Un motiv există pentru care Dumnezeu a ales ziua și mai ales locul (în casa Lui), să te ia la El. Să-ți fie țărâna ușoară!”, scrie o rudă a bărbatului român pe Facebook. Nenumărate alte mesaje de condoleanțe și de regret din partea altor rude și prieteni lasă de înțeles că Gheorghe Voicu era o persoană apreciată și respectată de toți.