Transferul mașinii în țară, informații importante pentru românii din Italia care solicită numere provizorii (foglio di via)

O noutate de ultim moment pentru românii care sunt afectați de noile prevederi ale Codului Rutier italian, reglementări care dispun sancțiuni pentru cetățenii rezidenți de mai mult de 60 de zile care conduc în Italia mașini înmatriculate în străinătate: numerele provizorii  eliberate de Autoritatea rutieră italiană sunt valabile până la destinație, în România și nu doar pe teritoriul Italiei, așa cum era prevăzut inițial.

Pe pagina Facebook a Ambasadei României în Italia, se poate citi următorul comunicat:

În urma demersurilor Ambasadei României în Italia, Biroul din Roma al Autorității Rutiere italiene (Ufficio Motorizzazione Civile di Roma) a emis astăzi, 19 decembrie 2018, Nota nr. 54 semnată de Ing. Paolo Amoroso, referitoare la activitatea Biroului și procedura de transfer al autoturismului în străinătate.

Se confirmă valabilitatea documentului de transfer („foglio di via”) emis în baza art. 99 al Codului Rutier italian, în afara teritoriului italian, în conformitate cu Circulara 4612/M350 din 8 martie 2004, până la destinația finală.

– Începând cu 7 ianuarie 2019, toate serviciile Unității Operative Vehicule din cadrul Ufficio Motorizzazione Civile vor fi efectuate de biroul din zona Laurentina (Via del Fosso dell’Acqua Acetosa Ostiense, nr. 9, Roma).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

– Pentru a veni în sprijinul cetățenilor interesați, la Roma, Biroul Autorității Rutiere italiane din zona Laurentina va efectua următorul programul de lucru cu publicul, de luni până vineri, între orele 09.00-13.00.

Eliberarea documentului de transfer („foglio di via”): reprezentantul Autorității Rutiere italiene a afirmat că procedura prevede identificarea autovehiculului prin intermediul numărului de șasiu („telaio”) și, în cazul în care autoturismul îndeplinește toate condițiile pentru a circula, se eliberează documentul de transfer („foglio di via”) după predarea documentelor românești și a plăcuțelor de înmatriculare.

În urma demersurilor Ambasadei României în Italia, Biroul din Roma al Autorității Rutiere italiane (Ufficio…

Posted by Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia on Wednesday, 19 December 2018