Italia: Transportul public de persoane, principalul mijloc de infecție cu COVID-19. Expert: „80% e prea mult, imposibil să păstrezi distanța!”

Tot mai mulți experți din Italia, dar și mulți importanți oameni politici, consideră că transportul public de persoane este principalul factor de răspândire a noului coronavirus, în special în orașele mari. Guvernul italian a considerat, însă, că limitarea activității barurilor și restaurantelor va fi suficientă pentru moment, pentru a combate pandemia, iar această decizie este tot mai criticată în această țară.

„80% (capacitatea maximă care poate fi ocupată în mijloacele de transport persoane în comun- n.r.) este prea mult. Uneori este imposibil să păstrezi distanța de siguranță ”, a declarat pentru agenția Reuters Massimo Andreoni, profesor de boli infecțioase la Universitatea Tor Vergata din Roma.

„În orașele mari transportul public aglomerat este, evident, o problemă mai mare decât în ​​orașele mici”, a mai spus Andreoni.

„La ora 6 dimineața, transportul public este adesea aglomerat. Îți asumi riscul pentru că trebuie să ajungi la muncă. Porți mască, iei dezinfectant pentru mâini cu tine. Este noua normalitate”, a declarat Elio Venafro, un cetățean italian care tocmai coborâse miercuri, 28 octombrie, dintr-un mijloc de transport în comun în centrul Romei.

Chiar și premierul Conte a declarat, în urmă cu câteva zile, că transportul public este, în special, un loc prielnic pentru răspândirea infecțiilor. Cu toate acestea, el nu a dat niciun semn că are intenția să abordeze problema în mod direct afirmând, în schimb, că restricțiile impuse în sectorul HoReCa, precum și pentru alte activități, vor reduce oricum nevoia oamenilor de a circula cu autobuzele și metrourile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Matteo Salvini, liderul partidului de opoziție de dreapta – Lega, a criticat și el această decizie a guvernului Conte: „Problema este transportul public, problema este metroul din Roma sau Milano, autobuzele, nu sălile de sport sau cinematografele”.