Italia: Trei badante românce trimise în judecată, au înșelat cu 20 000 de euro un cuplu de pensionari apoi au dispărut

Trei îngrijitoare românce din Italia care asistau un cuplu de pensionari italieni din localitatea Falconara Marittima, provincia Ancona, i-au înșelat pe aceștia din urmă cu suma de 20 000 de euro, motiv pentru care au fost trimise în judecată. În cursul zilei de luni, 25 ianuarie a.c., trebuia să aibă loc audiența preliminară împotriva badantelor, dar acestea sunt de negăsit.

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, două dintre cele trei românce acuzate de înșelăciune sunt surori, în vârstă de 45 și 48 de ani, iar cealaltă este o prietenă de-ale lor, în vârstă de 40 de ani. Acestea lucrau în schimburi, ajutându-i pe bătrâni cu treburile casnice, pregătirea prânzului, a cinei și făcându-le cumpărăturile necesare.

Cu timpul, însă, reușind să câștige simpatia bătrânilor, au început să se plângă că au câteva rude apropiate în România care sunt grav bolnave și au nevoie urgentă de bani pentru tratament. Pensionarii, emoționați de dramele prin care spuneau că trec aceste femei, au început să scrie cecuri pe numele lor, să facă transferuri de bani în România și le-au plătit chiar și ratele la împrumuturi făcute în bancă. Mai mult, femeile ar fi profitat de încrederea acestora pentru a preleva bani și de pe cardul lor bancar pentru a-și plăti asigurările la mașinile proprii, precum și diferite reîncărcări telefonice.

În 2017, însă, familia celor doi bătrâni italieni a observat că din contul acestora lipsesc circa 20 000 de euro și, suspectându-le pe badantele românce, le-au denunțat imediat la autorități. Astfel, cele trei femei au ajuns să fie trimise în judecată, iar în cursul zilei de ieri ar fi trebuit să aibă loc audiența preliminară, dar acestea sunt de negăsit de forțele de ordine.

Tribunalul a decis să amâne audiența până la data de 3 mai 2021, timp în care anchetatorii vor încerca să le găsească pe cele trei îngrijitoare românce pentru a le aduce în fața justiției.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI