Italia: Trei românce denunțate pentru că au falsificat datele în acte pentru a primi „Venitul de Cetățenie”

Trei românce rezidente în localitatea italiană San Fele, provincia Potenza, au fost denunțate de carabinieri, care au descoperit că acestea au falsificat datele în documentele depuse pentru a primi ajutor financiar de la stat prin intermediul „Venitului de Cetățenie (Reddito di Cittadinanza), transmite agenția de presă ANSA.

Potrivit informațiilor transmise presei de către carabinieri, trei femei de cetățenie română, în vârstă de 40, 47 și 51 de ani, sunt acuzate că au falsificat în declarația pe propria răspundere depusă la INPS datele care atestă rezidența în Italia de cel puțin 10 ani, cerință obligatorie pentru cetățenii străini. Ulterioare verificări efectuate de carabinieri au scos la iveală faptul că femeile nu îndeplineau această condiție, ceea ce le-a adus un denunț și o anchetă din partea autorităților competente pentru revocarea acestui drept.

Controalele efectuate până acum arată că cele trei românce au primit timp de un an acest ajutor social, iar suma primită se ridică la o valoare totală de 9.000 de euro.