Italia: Trei români au fugit dintr-o localitate aflată în carantină și au mers 10 km pe jos pentru a bea o bere

Trei bărbați români care locuiesc într-una din localitățile din Lombardia aflate la ora actuală în carantină au decis în seara zilei de sâmbătă, 29 februarie 2020, să fugă din oraș pe ascuns și au făcut 10 kilometri pe jos pentru a bea o bere. Toți trei au fost denunțați de agenții forțelor de ordine pentru încălcarea măsurilor de siguranță publică impuse de autorități.

Potrivit ziarului italian Corriere della Sera, cei trei indivizi au fugit din localitatea Codogno, provincia Lodi, care se află sub carantină și au mers pe jos mai bine de 10 kilometri pentru a ajunge în localitatea Ospedaletto Lodigiano. Obiectivul „evadării” a fost pur și simplu acela de a ajunge la cel mai apropiat bar deschis din zonă pentru a bea o bere și l-au atins cu succes, reușind să treacă neobservați de patrulele de poliție, carabinieri și soldați care păzesc granițele zonei de carantină.

La întoarcere însă, cei trei români s-au intersectat cu forțele de ordine care, fără să stea prea mult pe gânduri, i-au denunțat pentru încălcarea măsurilor de siguranță publică. În total 18 persoane au fost denunțate până astăzi, 12 străini și 6 italieni, pentru nerespectarea măsurii de carantină, acestea încercând atât să intre cât și să iasă din cele 11 localități aflate în prezent în zona roșie.

Conform articolului 650 din Codul Penal italian, oricine încalcă măsurile impuse de autorități menite să păstreze siguranța publică riscă să fie încarcerate pentru o perioadă de până la trei luni de zile sau să fie amendat cu o sumă de până la 206 euro. Asta în condițiile în care nu au contaminat și alte persoane, în acel caz riscând pedespe mult mai severe.