Italia: trei români i-au tăiat o ureche și au bătut-o crunt pe ea și soțul ei în timpul unui jaf. „Îi iert!”

Un jaf odios a fost comis la Lanciano, în provincia Chieti (Abruzzo) de trei români și un italian, care au intrat noaptea în vila unui cuplu de italieni pe care i-au masacrat în bătaie pentru a le ceda bunurile de valoare și a le spune unde se afla seiful pe care familia de pensionari nu îl aveau în casă. Femeii italiene, infractorii i-au tăiat urechea dreaptă. Pe patul de spital, abia și-a revenit aceasta a spus: „Urlau la mine și mi-au tăiat o ureche, dar îi iert!”

Niva Bazzan, o fostă asistentă medicală, este internată la spitalul Renzetti din Lanciano, alături de soțul ei, Carlo Martelli, un chirurg pensionat, care este de asemenea, spitalizat. Soții, victime ale jafului teribil suferit în casa lor, au ochii încă plini de teroare.

Carlo Martelli, pensionarul italian, snopit în bătaie în casa sa, de trei hoți români. Foto: TG5

Despre acea noapte de coșmar, Niva Bazzan povestește:

«Dormeam în camera mea când m-am trezit luată la palme. Apoi m-au aruncat din pat, jos, pe podea. M-au legat și mi-au pus niște scotch pe gură, după care m-au târât în camera unde era soțul meu, el am văzut că avea mâinile și picioarele legate cu un cablu de calculator. Ne spuneau: „vă tăiem în bucăți mici dacă nu ne spuneți unde este seiful” și am văzut chipul lui Carlo (soțul femeii, n.r.) plin de vânătăi. Continuau să îl lovească pentru că el le spunea că nu avem seif în casă, apoi s-au întors către mine. Îmi amintesc că nu am simțit durerea în timp ce îmi tăiau o bucată din urechea mea dreaptă, poate pentru că în același timp mi-au smuls și scotch-ul de pe gură.», povestește femeia italiană pentru Corriere Adriatico.

„Eram îngrozită. Gândeam că soțul meu și cu mine vom muri în acea noapte, în urma acelei întâmplări dramatice care, în ferocitatea ei, părea complet ireală. Toată violența aia împotriva noastră… De ce? De ce noi? De ce în acest mod atât de feroce? Acest lucru îl gândeam, tot mai confuză, în timp ce vedeam cum îmi șiroiește sângele…”
Niva Bazzan și Carlo Martelli continuă să rămână în spital, având în vedere stresul puternic psihofizic suferit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trei cetățeni români, care aveau în jur de 3.400 de euro asupra lor, sunt interogați asupra faptului. De asemenea, a fost găsită mașina folosită pentru asaltul asupra vilei. Despre acest caz și referitor la cei trei români arestați, Matteo Salvini, ministrul de Interne italian declară: „Să putrezească în închisoare!”

Cei trei români sunt doi frați și un verișor, cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani. Potrivit anchetatorilor aceștia se pregăteau să fugă în România cu mașina cu care comiseseră jaful. Un al patrulea component al bandei este un bărbat italian și este dat în urmărire de către poliție.