Tren de mare viteză deraiat în nordul Italiei, doi morți și zeci de răniți

Un tren „Frecciarossa” de înaltă viteză care a plecat joi dimineața, 6 februarie 2020, de la Milano și urma să ajungă la Salerno, a deraiat de pe șine, provocând moartea a doi oameni și rănind zeci de persoane. Trenul Frecciarossa 9595 a pornit din Milano la ora 05:10 în această dimineață, iar accidentul s-a produs la ora 05:35, când se afla în dreptul localității Ospedaletto Lodigiano din provincia Lodi.

Imagine de la locul accidentului. Foto: Milano Today

Din primele informații reiese că doi mecanici de tren au murit și alte 20 de persoane au suferit răni de diferită gravitate. Unul dintre răniți, un ospătar din vagonul restaurant, ar fi cel care a suferit rănile cele mai grave, dar nu pare a fi în pericol de moarte, spun autoritățile citate de presa locală. Celelalte persoane rănite au fost transportate în spital cu cod de urgență galben sau verde. La locul tragediei au sosit circa 10 ambulanțe și două elicoptere medicale, dar și mai multe echipe de pompieri, iar operațiunea de salvare continuă.

Echipele de salvare intervenite la locul tragediei. Foto: Milano Today

În ceea ce privește cauza accidentului, se fac încă investigații, dar presa locală relatează că locomotiva a fost cea care a deraiat inițial și s-a izbit de o cabină electrică de lângă linia feroviară. Al doilea vagon a deraiat de asemenea, înclinându-se apoi pe o parte.

Polfer a confirmat că în tren se aflau în total 28 de pasageri la ora la care a avut loc accidentul, relatează ziarul local Il Piacenza.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI