Italia: una din zece firme este condusă de străini, antreprenorii români predomină în sectorul construcțiilor

O firmă din zece este condusă de un imigrant, a anunțat luni, 26 august 2019, Unioncamere – Uniunea Camerelor de Comerț, Industrie, Artizanat și Agricultură din Italia, printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul guvernului italian.

La sfârșitul lunii iunie 2019, aceste firme au depășit pragul de 600.000, având o creștere de 1,1% în cel de-al doilea trimestru din acest an, în comparație cu primul trimestru. Majoritatea firmelor conduse de străini sunt concentrate în special în sectorul comerțului, al construcțiilor și catering-ului. În 8 regiuni din totalul de 20, firmele conduse de străini reprezintă 10% din totalul societăților comerciale înregistrate, conform analizei efectuată de Unioncamere și InfoCamere în perioada aprilie-iunie din acest an.

Un procentaj de 40% din aceste firme conduse de imigranți se găsesc în marile provincii italiene, cele mai multe aflându-se la Roma – peste 69.000 de antreprenori străini. Circa 161.000 din totalul firmelor conduse de străini sunt înregistrate în comerț, 113.000 în construcții și aproape 47.000 în servicii de catering.

În ceea ce privește naționalitatea antreprenorilor, antreprenorii străini originari din Maroc, China și România sunt cei care conduc clasamentul, primele două naționalități fiind predominante în sectorul comercial, iar conaționalii noștri în sectorul construcțiilor, se mai arată în comunicat.