Italia va declara stare de urgență în urma unei explozii la un terminal de gaze naturale din Austria

În urma unei explozii care a avut loc la un terminal de gaze de la Baumgarten, Austria, ministrul italian al Industriei, Carlo Calenda, a declarat că Italia va fi nevoită să declare stare de urgență cu privire la livrările de energie, informează Reuters citată de Agerpres.

Explozia, care a avut loc în această dimineață de marți, 12 decembrie 2017, la terminalul de gaze naturale din estul Austriei, s-a soldat cu un mort și mai mulți răniți.

„Cauza accidentului nu este clară, dar în prezent presupunem că s-a datorat unei probleme tehnice. Tranzitul gazelor prin Austria spre regiunile din sud și sud-est este în prezent afectat în mod negativ. Operatorii de conducte din țările vecine au fost informați imediat, astfel încât să poată lua la timp măsuri”, informează Gas Connect Austria, companie controlată de grupul energetic austriac OMV.

Terminalul de la Baumgarten transportă echivalentul a 10% din cererea de gaze naturale a Europei iar Italia a avertizat că va declara stare de urgență, după ce livrările de gaze naturale din Rusia spre Italia, via Austria, au fost întrerupte după explozie.

Incidentul din Austria a evidențiat faptul că Italia are o problemă serioasă de aprovizionare și că necesitatea de a dezvolta gazoductul Trans Adriatic Pipeline (TAP), care ar oferi Italiei o nouă sursă de aprovizionare cu gaze naturale, este tot mai mare. Dezvoltarea acestui proiect, însă, a fost întârziat de protestele activităților de mediu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dacă am fi avut TAP, nu am fi fost nevoiți să declarăm stare de urgență”, a declarat Calenda.

Distribuie acest articol