Italia va introduce teste rapide de coronavirus cu rezultate în 15-20 de minute, în aeroporturi și autogări

Guvernul italian și reprezentanții regiunilor din Italia pregătesc în aceste zile o înăsprire a măsurilor de prevenire a infecțiilor cu coronavirus la sosirea persoanelor din străinătate, din țări cu risc de infecție ridicat, printre care și România. Ministerul Sănătății, în colaborare cu spitalul de boli infecțioase Spallanzani din Roma, lucrează la introducerea unor teste rapide în aeroporturi și autogări, iar regiunile intenționează să introducă sancțiuni stricte pentru cei care nu folosesc măști de protecție în locuri publice.

De asemenea, reprezentanții regionali cer înăsprirea controalelor pentru cei care intră în Italia din străinătate, informează Il Sole 24.

Teste rapide, cu rezultate în 15-20 de minute

Autoritățile guvernamentale italiene intenționează să introducă la sosirea pe aeroporturi un test ultra rapid care va detecta infecția cu Covid în 15-20 de minute, pentru pasagerii sosiți din țări cu număr mare de cazuri cu coronavirus, printre care și România.

Fiabilitatea ar fi probabil puțin mai mică decât testul care se face în laborator, dar ar necesita o perioadă de elaborare a rezultatului mult mai scurtă decât cele minim 4 ore necesare pentru testul clasic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a cerut ajutor în acest sens spitalului de boli infecțioase Spallanzani din Roma, care ar trebui să dea un prim răspuns până miercuri, 29 iulie. Va fi achiziționată aparatura necesară care, cu ajutorul unor echipe speciale de medici, va putea testa rapid un număr mare de persoane care sosesc în aeroporturi, gări și autogări.