Italia: Viața unui tânăr invalid salvată de „badanta” lui, mama băiatului încerca să-l omoare

Un tânăr italian în vârstă de numai 20 de ani și care suferă de tetraplegie, precum și de retard mintal, a fost la un pas de moarte după ce mama lui a încercat să-l omoare, nu înainte însă de a le îndepărta pe bunica băiatului și pe „badanta” care-l asista. Îngrijitoarea, a cărei naționalitate nu a fost făcută publică încă, a înțeles însă ce intenții avea mama tânărului și a alertat imediat carabinierii, salvând astfel viața băiatului.

S-a întâmplat în urmă cu câteva zile în provincia Catania, relatează presa locală, unde o femeie italiancă de 54 de ani care are un fiu paralizat și cu handicap mental, a încuiat-o mai întâi pe mama ei pe balcon, apoi a scos-o din locuință pe îngrijitoarea băiatului, totul cu intenția de a-și ucide fiul. Rămasă singură cu fiul ei, femeia i-a administrat acestuia un flacon întreg de „Valium”, apoi i-a umplut gura cu șervețele de bucătărie înmuiate în parfum, încercând astfel să pună capăt vieții băiatului.

Din fericire, „badanta”, a cărei perspicacitate este de lăudat, a înțeles imediat că femeia avea intenții criminale și a sunat la 112, iar în scurt timp la locuința respectivă au sosit mai multe echipaje de carabinieri, precum și o ambulanță. Militarii, ajutați de îngrijitoare, au reușit să pătrundă în apartament unde s-au lovit însă de rezistența femeii, care a încercat să-i împiedice să ajungă la fiul ei.

Personalul medical de pe ambulanță l-a găsit pe băiatul de 20 de ani în stare critică și după ce l-a stabilizat, a fost transportat la Urgențe unde a fost salvat de medici. Mama lui în schimb, supusă la rândul ei la „TSO – Tratamentul Sanitar Obligatoriu”, a fost pusă apoi sub arest la domiciliu și urmează să fie judecată pentru fapta sa.

Se pare că nu este prima dată când femeia atentează la viața copilului ei. Potrivit celor declarate de asistentul social care urmărește cazul tânărului, mama lui ar fi încercat și în trecut să-i ia viața întrerupându-i alimentația.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI