Italia: Vreme rea cu rafale puternice de vânt, trei persoane decedate printre care și un român

Vremea rea ​​a revenit în zona centrală și de sud a Italiei cu rafale puternice de vânt care au ajuns la 130/140 de km/oră, informează 3bmeteo.com Trei persoane au murit în regiunea Lazio, sâmbătă, 23 februarie. Printre aceastea se numără și Vasile Nechifor, un român în vârstă de 46 de ani, originar din județul Neamț și care era rezident în Palombara Sabina, o localitate din aproprierea Romei.

În cursul dimineții, la ora 10:30 un copac s-a prăbușit peste mașina românului nostru pe o stradă din Guidonia Montecelio. Vasile Nechifor se afla la volanul unui Fiat Panda pe via Maremmana Inferiore 349, în dreptul fabricii Agreumetta, când trunchiul unui pin
doborât de vânt i-a lovit automobilul din plin. La puțin timp, conaționalul nostru a decedat la locul accidentului, din cauza rănilor deosebit de grave suferite.

Vasile Nechifor, 46 de ani, decedat în apropierea Romei după ce un arbore s-a prăbușit din cauza vântului peste mașina sa. Foto: ANSA

În localitatea Alvito, din provincia Frosinone, un zid de doi metri înălțime s-a prăbușit într-o curte din Via Colle Mattarino. Patru pensionari au fost implicați în accident: doi dintre aceștia, de 71 de ani și 73 de ani, au murit. Ceilalți doi, în vârstă de 76 de ani și 70 de ani, au fost grav răniți. Unul dintre cei răniți au fost transportați la un spital din Roma cu elicopterul în timp ce celălalt a fost lovit ușor la un picior.

Zidul prăbușit sub care au decedat doi pensionari la Frosinone. Foto: Il Messaggero

La Roma, un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost lovit în cap de o țiglă pe strada Frattina, în dreptul numărului 84, în timp ce se deplasa pe jos împreună cu partenera sa. Bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

O ramură mare a unui copac a căzut pe un taxi în Viale Trastevere. Șoferul a rămas din fericire nevătămat, nu au existat răniți, dar traficul a fost blocat. Trecătorii au asistat îngroziți la întreaga scenă. Arborele a deteriorat, de asemenea, cablurile electrice ale tramvaiului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un pin mare a căzut din cauza vântului puternic pe Via Garibaldi din Roma, la Gianicolo, blocând complet strada. Nu au existat răniți, deoarece nu se afla nimeni în zonă în momentul prăbușirii copacului.

În Campania, în apropiere de Napoli, la San Sebastiano al Vesuvio, pe strada Figliola, vântul puternic a dezrădăcinat un copac care s-a prăbușit pe mașina în care se afla o mamă cu fiul său. Femeia a suferit un traumatism cranian în timp ce fiul a scăpat doar cu răni ușoare. Ambii au fost transportați la „Ospedale del Mare” în condiții nu foarte grave.

San Sebastiano al Vesuvio, copac prăbușit din cauza vântului peste o mașină în care se afla o mamă cu fiul său. Foto: ANSA

În Golful Napoli, din cauza vântului care face ca marea să fie foarte agitată, cursele rapide și multe curse de feribot sunt suspendate. Porțiuni de străzi blocate din cauza arborilor căzuți în localitățile Priorà (Sorrento) și Castel Volturno (Caserta).

În regiunea Abbruzzo, s-a desprins o porțiune a acoperișului școlii de schi de la Campo Felice. Un tânăr a rămas în mod miraculos nevătămat, a fost rănit ușor, fără a-i fi pusă viața în pericol. La Sulmona, plane, ramuri, au căzut pe unele mașini parcate; situație similară în Avezzano. Pomi căzuți, de asemenea, în Lanciano (Chieti) și în localitățile învecinate. În Magliano dei Marsi, lângă L’Aquila, vântul a provocat ruperea unui cablu electric.

Afectate de rafalele vântului puternic și diverse zone din Umbria și Basilicata. S-au înregistrat numeroase apeluri la 112 și la unitățile de pompieri.