Italia: Zeci de persoane rănite după ce un carusel s-a prăbușit într-un parc de joacă

Zeci de copii au fost la un pas de o tragedie de proporții în după-amiaza zilei de duminică, 10 iulie 2022, după ce un carusel s-a prăbușit într-un parc de joacă din localitatea italiană Palma Campania din estul provinciei Napoli, în regiunea Campania. Mai multe persoane au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

- Continuarea după publicitate -

Din primele informații, relatate de agenția de presă ANSA, reiese că un carusel, montat într-un parc de joacă situat într-o parcare de pe via Querce din Palma Campania, a cedat și s-a prăbușit, provocând rănirea a zeci de persoane.

„Eram acolo, prezent… Fiul meu era pe salteaua gonflabilă. M-am trezit urmărind momentul în care caruselul s-a prăbușit la pământ, când copiii și tinerii erau cu scaunele în zbor… Am oferit primul ajutor unor copii. O copilă indiană era sub un scaun, la pământ. O scenă care te lasă fără cuvinte, ba chiar te marchează”, a explicat Biagio, unul dintre martori, citat de cotidianul digital Napoli Today.

Din fericire, caruselul era oprit în acel moment, deci roata nu se învârtea, iar acest fapt probabil a redus violența impactului la prăbușire, dar foarte multe persoane, majoritatea adulți, precum și o fetiță de 12 ani, au fost transportate la spital cu răni ușoare pentru ulterioare investigații medicale.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alte persoane, în schimb, au primit îngrijiri medicale la fața locului. Niciuna dintre persoanele rănite nu se află într-o stare îngrijorătoare, mai precizează sursa citată.

Carabinierii din localitate au deschis o anchetă și încearcă acum să descopere cauzele care au dus la provocarea acestui dramatic accident pentru a atribui eventuale responsabilități vinovaților.