Italia: Zeci de persoane rănite după ce un carusel s-a prăbușit într-un parc de joacă

Zeci de copii au fost la un pas de o tragedie de proporții în după-amiaza zilei de duminică, 10 iulie 2022, după ce un carusel s-a prăbușit într-un parc de joacă din localitatea italiană Palma Campania din estul provinciei Napoli, în regiunea Campania. Mai multe persoane au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Din primele informații, relatate de agenția de presă ANSA, reiese că un carusel, montat într-un parc de joacă situat într-o parcare de pe via Querce din Palma Campania, a cedat și s-a prăbușit, provocând rănirea a zeci de persoane.

„Eram acolo, prezent… Fiul meu era pe salteaua gonflabilă. M-am trezit urmărind momentul în care caruselul s-a prăbușit la pământ, când copiii și tinerii erau cu scaunele în zbor… Am oferit primul ajutor unor copii. O copilă indiană era sub un scaun, la pământ. O scenă care te lasă fără cuvinte, ba chiar te marchează”, a explicat Biagio, unul dintre martori, citat de cotidianul digital Napoli Today.

Din fericire, caruselul era oprit în acel moment, deci roata nu se învârtea, iar acest fapt probabil a redus violența impactului la prăbușire, dar foarte multe persoane, majoritatea adulți, precum și o fetiță de 12 ani, au fost transportate la spital cu răni ușoare pentru ulterioare investigații medicale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alte persoane, în schimb, au primit îngrijiri medicale la fața locului. Niciuna dintre persoanele rănite nu se află într-o stare îngrijorătoare, mai precizează sursa citată.

Carabinierii din localitate au deschis o anchetă și încearcă acum să descopere cauzele care au dus la provocarea acestui dramatic accident pentru a atribui eventuale responsabilități vinovaților.