Italia: Ziua Badantei și Ziua Mamei la Cagliari. Împreună, departe de cei dragi

A șaptea ediție a sărbătoririi mamei și a „badantei” în Italia, a avut loc ieri, 13 mai, la Cagliari în Sardinia. „Giornata della Badante e Festa della Mamma” a avut loc între orele 15.00 și 18.00, într-un decor pitoresc din incinta parcului „Giardino sotto le mura”  din Cagliari.

Sărbătoarea a fost organizată de asociația „Cittadini del Mondo Onlus”, de Biblioteca „Rodnoe Slovo” (Oratorio di Sant’Eulalia), de „Fondazione di Sardegna”, sub patronajul consulatului onorific al Republicii Belarus din Cagliari, scrie La Provincia.

O participare numeroasă, o prezență a comunităților de imigranți din Europa de Est, în special multe femei din Ucraina, România, Moldova, Belarus, pesoane care trăiesc și muncesc în Sardinia și care au sărbătorit departe de familie Ziua Mamei și inclusiv „Ziua Badantei”. Alături de femeile străine, au fost prezenți la sărbătoare și italieni, intrigați și fascinați de frumoasele costume popular-naționale și de ritmurile muzicii slave, interpretate îndeosebi de artiști de origine rusă.

Consilierul pentru cultură Paolo Frau a transmis felicitări și cele mai bune urări în numele orașului Cagliari, organizatorilor acestei sărbători. Consulul onorific al Belarus în Sardinia a exprimat mulțumiri din inimă tuturor celor care, în fiecare an, acordă sprijin pentru organizarea acestui eveniment dedicat mamelor și îngrijitoarelor de origine străină.

Ziua „Badantei” și Ziua Mamei sărbătorite la Cagliari, în Italia

S-a cântat, s-a dansat, atât pe muzica tradițională a țărilor din estul Europei cât și pe cea a marilor hituri internaționale din anii ’80, ’90. A fost organizată și o paradă a costumelor populare din diferite zone, precum și o expoziție de lucrări de artă figurativă și creativitate artistică. După amiaza a avut ca protagoniști, de asemenea, eseurile și spectacolele unor artiști talentați din vasta comunitate de imigranți din zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La finalul după-amiezii, s-a anunțat data de 12 mai 2019, ca dată de sărbătorire a Zilei Badantei de anul viitor.

Distribuie acest articol