Italia: Ziua Femeii la Cosenza, celebrată de comunitatea românească

Ziua de 8 martie a fost sărbătorită de către comunitatea românească cu o adevărată petrecere în onoarea femeii. Am sărbătorit femeia mamă, femeia romancă ce face sacrificii pentru a avea un viitor mai bun pentru ea și pentru familia ei.

Asociația Comunitatea Românilor în Calabria DACIA a organizat la Cosenza, o mică petrecere pentru doamnele și domnișoarele care muncesc în casele și cu familiile italienilor. Cu această ocazie, dorim să transmitem din nou „La mulți ani tuturor femeilor! Mulțumim și apreciem sacrificiile pe care acestea le depun pentru ca familia să aibă o viață mai bună! Ne dorim ca această primă petrecere organizată pentru ele să fi adus un zambet în sufletul lor, pentru că ele merită să fie apreciate!

Mulțumim consilierilor asociației care au fost nu doar trup și suflet, ci și economic la organizarea evenimentului. Fabuloși au cântat și ne-au încântat, întreținând atmosfera, Formatia Tradițional (Dany de la P. Neamț).

Mulțumim autorităților românești, doamnei Consul General Lucreția Tănase și domnului Viceconsul Mihai Știrbu, care desi nu au putut fi prezenți, ne-au fost alături sufletește prin intermediul mesajelor de încurajare și susținere.

Mulțumim autorităților italiene, prin prezența în mijlocul nostru, a Președintelui Consiliului Comunal, Pierluigi Caputo și a consilierului comunal și delegat Welfare din partea primarului Cosenzei, Alessandra de Rosa, italieni, care au văzut cu ochii lor că noi, românii, avem obiceiuri frumoase, dansuri și mai frumoase și oameni excepționali.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Încă o dovadă că puterea depinde de noi, cu cât suntem mai uniți, cu atât suntem mai puternici. Doar în felul acesta, uniți și fără invidie putem fi auziți de către autoritățile locale. Felicitări echipei DACIA, consilierilor asociației care participă trup și suflet dar și financiar pentru a le arăta tuturor românilor că putem fi uniți oriunde în lume ne-am afla!

Asociația Comunitatea Românilor din Calabria DACIA este o asociație de promovare socială care are ca principal scop promovarea identității culturale românești prin conservarea tradițiilor și obiceiurilor specifice din fiecare zona a României. Înființarea și activitățile asociației au fost ca o necesitate de a veni în sprijinul comunității românești, nemaifiind o altă asociație de români în Provincia Cosenza activă pentru promovarea identității noastre românești și pentru o mai bună reprezentare a intereselor și drepturilor muncitorilor români pe plan local.

Președinte: Mocanu Lenuța Gabriela

Distribuie acest articol