Un italian a angajat 3 badante străine și le-a acuzat de înșelăciune pentru a nu le plăti contribuțiile

Caz incredibil în localitatea italiană Brescello din provincia Reggio Emilia (în regiunea Emilia-Romagna) unde un bărbat a angajat trei îngrijitoare pentru tatăl său bătrân, apoi le-a denunțat la carabinieri pentru înșelăciune cu scopul de a evita plata contribuțiilor la INPS.

Potrivit publicației locale 24 Emilia, angajările au avut loc în cursul anului 2020 când bărbatul, un cetățean italian în vârstă de 40 de ani, a încheiat un contract de muncă în sectorul domestic cu trei femei de naționalitate străină, în trei ocazii diferite, pentru a-l îngriji pe tatăl său. În luna februarie a acestui an, însă, bărbatul a primit de la INPS (Institutul Național de Protecție Socială din Italia) două înștiințări prin care era anunțat că are de plătit anumite contribuții pentru angajările făcute anul trecut.

În loc să-și facă datoria și să achite sumele solicitate de INPS, bărbatul italian a pus în schimb la cale un plan diabolic pentru a evita plata contribuțiilor pentru badantele angajate. Mai exact, acesta s-a prezentat la carabinierii din localitate și a denunțat o presupusă tentativă de înșelăciune la adresa femeilor, susținând că raportul de muncă cu cele trei badante nu a existat vreodată.

Carabinierii au dat startul unei anchete, așadar, și au dat de urma uneia dintre îngrijitoarele angajate de bărbatul de 40 de ani pentru tatăl său. Femeia, însă, nu numai că le-a prezentat anchetatorilor toate documentele referitoare la raportul de muncă dintre ea și angajator, dar a reușit să demonstreze și faptul că a fost prezentă în locuința bătrânului asistat, probabil descriind locuința în detaliu.

Investigatorii au supus, de asemenea, semnătura bărbatului la testele de rigoare, comparând-o cu alte documente semnate de acesta, și a rezultat că aceasta corespundea perfect.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cele din urmă, cel denunțat a fost chiar cetățeanul italian care le acuza pe badante de înșelăciune, acesta fiind acuzat de carabinieri pentru simularea unei infracțiuni, fapt pentru care riscă între 1 și 3 ani de închisoare (art. 367 din Codul Penal italian).

Distribuie acest articol