Italian bătut de concubina româncă. Femeia a primit ordin de restricție și a fost obligată să părăsească locuința

Într-o relație marcată de abuzuri și violență, un bărbat italian din Rimini (provincia cu același nume din Emilia Romagna) a fost nevoit să apeleze la ajutorul poliției după o perioadă de conviețuire dezastruoasă cu o femeie româncă în vârstă de 46 de ani.

Când se afla sub influența alcoolului, conaționala noastră devenea violentă și agresivă, recurgând la amenințări cu moartea, violență fizică și hărțuire, relatează ziarul Il Resto del Carlino.

Bărbatul, un pensionar în vârstă de 71 de ani, exasperat de situație, a decis în cele din urmă să depună plângere la Poliția din Rimini, declanșând o anchetă condusă de vice-comisarul Dario Virgili.

În urma plângerii, femeia a primit un ordin de restricție și a fost obligată să părăsească casa pe care o împărțea cu partenerul ei.

De asemenea, i s-a interzis să se apropie la mai puțin de 300 de metri de el sau să frecventeze locurile pe care bărbatul le vizitează de obicei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Italianul a detaliat în plângerea sa începutul relației sale cu femeia româncă, cu 25 de ani mai tânără decât el, și cum au ajuns să trăiască sub același acoperiș.

Pe parcursul concubinajului însă, femeia a început să manifeste un comportament violent și agresiv, mai ales în urma consumului de alcool.

Ea își descărca frecvent furia pe partenerul ei, amenințându-l cu moartea, recurgând la auto-vătămare sau chiar amenințând să arunce în aer casa.

De asemenea, românca este acuzată de concubin că a distrus și deteriorat mobilierul casei în numeroase ocazii și a recurs de asemenea la violență fizică asupra lui, lovindu-l cu pumnii și palmele.

Bărbatul, trăind într-o stare de anxietate constantă, a încercat să caute refugiu la un prieten, dar femeia l-a găsit și acolo, încercând să spargă ușa pentru a intra în apartament.

Cu „necesitatea măsurilor preventive și pericolul iminent reprezentat de continuarea comportamentului abuziv” considerate prezente, judecătorul a decis să impună măsura restrictivă împotriva femeii.

Potrivit poliției din Rimini, este esențial „să raportezi întotdeauna comportamentele abuzive sau amenințătoare, fără a aștepta ca acestea să se transforme în acte de violență.

Intervenția rapidă a forțelor de ordine poate preveni, de fapt, consecințe grave pentru victime, în timp ce se respectă prezumția de nevinovăție pentru persoanele acuzate și inculpate.”