Italian bătut de nevastă: „Efectiv nu mă mai suportă, m-a lovit de mai multe ori”

Într-o relatare șocantă din orașul Padova, Alessio, un bărbat de 56 de ani, parte a unei familii bogate, susține că a fost victima abuzurilor fizice din partea soției sale.

„Efectiv nu mă mai suportă, m-a lovit de mai multe ori”, a spus bărbatul conform Corriere della Sera.

Scandalul dintre cei doi a atins apogeul luni, 18 decembrie 2023, când, potrivit declarațiilor sale, soția sa l-a agresat în propria casă în prezența fiului lor minor.

„Mi-a spus că nu mai tolerează prezența mea”, a declarat mai târziu bărbatul poliției.

Motivul? Relația lor șovăie de un an și jumătate, de când el i-a spus că ar vrea să se despartă. Ea crede că ar avea pe altcineva și adesea devine furioasă. „De multe ori se întâmpla să mă lovească”, a mărturisit el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Incidentul din seara de 18 decembrie

Conform relatării bărbatului, incidentul a avut loc în seara zilei de 18 decembrie, când soția sa, aflată în camera de dormitor de câteva ore, i-a mărturisit că nu mai suportă prezența sa.

În urma unei altercații, el a încercat să fugă din casă, dar soția l-a urmărit, i-a smuls ochelarii și l-a lovit. Rănit și speriat, Alessio a părăsit locuința și a sunat un prieten, Stefano, căruia i-a povestit întreaga întâmplare.

Stefano a alertat carabinierii, care au sosit la adresa familiei, găsindu-l pe Alessio, dar fără a da de urma soției sale.

Soția, dispărută și apoi găsită

Soția, crezută dispărută și posibil într-o stare de disperare, a fost găsită de autorități într-o mașină, în fața gării din Mestrino, mâncând un sandviș. Ea a declarat că nu intenționa să se sinucidă și că doar se oprise să mănânce ceva:

„Nu vreau să mă sinucid, m-am oprit aici să mănânc ceva ce luasem de la Despar” (supermarket în Italia – n.r.). Pe scurt, scene bune pentru un film al fraților Coen, geniile grotescului. Ambii soți fug de acasă spunând că nu mai vor să fie cu celălalt.

Măsuri luate de autorități

Procuratura din Padova a inițiat o anchetă, înscriind-o pe soția lui Alessio în registrul suspecților pentru maltratare agravată, în special datorită faptului că violențele s-au desfășurat în prezența copiilor lor minori.

Între timp, bărbatul italian a ales să nu depună plângere împotriva soției sale, pentru a nu o pune în dificultate. Cu toate acestea, ancheta continuă, cu soția fiind acum subiectul investigației.

În urma acestui incident, bărbatul a decis să părăsească domiciliul familial împreună cu fiul lor minor, lăsând averea soției și mutându-se la casa părinților săi.

Fiul lor cel mare a rămas cu mama, cu acordul lui Alessio, care nu a dorit ca soția să rămână singură. Această decizie a venit după ce magistratul a decis să impună un ordin de restricție temporar pentru soția italianului, pentru a asigura siguranța lui și a copiilor lor.