Italian care a ucis un om în România, arestat de polițiștii din Italia

Agenții de la Poliția de Stat din Sanremo, provincia italiană Imperia din Liguria, au intervenit în jurul orei 22:00 de duminică, 30 iulie 2023, în urma unui apel la numărul de urgență 112, pentru a investiga prezența unei persoane suspecte în zona Palafiori, pe via Garibaldi.

Conform unui comunicat de presă al Poliției de Stat din Italia, la sosirea echipajului la fața locului, suspectul dispăruse deja, dar au fost demarate căutările acestuia imediat.

Investigațiile au dat rezultate rapid, iar bărbatul a fost identificat în scurt timp, fiind vorba de un cetățean italian în vârstă de 60 de ani, născut la Torino, dar fără un domiciliu stabil.

Descrierea fizică a individului corespundea cu cea a persoanei căutate și a fost condus la Comisariatul de Poliție pentru ulterioare verificări.

Polițiștii italieni au descoperit astfel că bărbatul italian era căutat  de autoritățile din România pentru arestare. De asemenea, acesta avea la activ și numeroase antecedente penale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ofițerii au contactat Serviciul pentru Cooperare Internațională al Poliției, care a confirmat validitatea mandatului de arestare.

Astfel, echipajul de poliție a procedat la arestarea bărbatului pentru acuzația de omor prin imprudență, pentru fapte comise în România. Infractorul a fost închis în Penitenciarul Sanremo.